spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Compartimente noi si aparaturã de ultimã generatie la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui

- Advertisement -

INVESTITII…Începând cu data de 1 decembrie, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui are patru compartimente noi. Este vorba despre compartimentul de nefrologie, compartimentul de reumatologie, compartimentul de recuperare, medicinã fizicã si balneologie si compartimentul de recuperare neuromotorie. Cea mai mare unitate medicalã din judet va achizitiona, în perioada urmãtoare, aparaturã medicalã necesarã la Oftalmologie, în sala de nasteri, dar si în sala de operatii ORL, Consiliul Judetean Vaslui alocând în acest sens suma de 586.600 de lei.

Vasluienii care suferã de boli renale nu vor mai trebui sã apeleze la cabinetele particulare ori sã se deplaseze la spitalele si clinicile din Galati, Iasi ori Bacãu. Si asta deoarece, începând cu 1 decembrie, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a înfiintat compartiment de nefrologie. Acesta va functiona în cadrul sectiei de Medicinã Internã si va avea, pentru început, un numãr de cinci paturi. Si suferinzii de boli reumatice vor avea un compartiment al lor, în cadrul aceleiasi sectii. Odatã cu Ziua Nationalã a României, SJU Vaslui a înfiintat si compartimentul de recuperare, medicinã fizicã si balneologie, cu 16 paturi, dar si compartimentul de recuperare neuromotori cu 9 paturi în cadrul sectiei Neurologie.

Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui va avea Unitate de Transfuzii Sanguine

Ministerul Sãnãtãtii si Consiliul Judetean Vaslui au aprobat statutul de functii si Organigrama de functionare a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Odatã cu aprobarea lor, unitatea sanitarã a rãmas fãrã Sectia de Medicinã Internã Cronici, iar sectia de Oftalmologie a devenit Compartimentul de Oftalmologie. Sectia de Pneumologie I si Sectia de Pneumologie II au fost comasate în Sectia de Pneumologie. Un alt element nou prezent în structura Spitalului Judetean este înfiintarea Unitãtii de Transfuzii Sanguine. În noua Organigramã, pentru Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a avizat un numãr de 827 de paturi pentru bolnavi, din care 40 închise temporar pânã li se va da o altã destinatie. Alte 24 de paturi vor fi destinate însotitorilor celor internati, iar 18 paturi vor fi destinate spitalizãrilor de zi.

Investitii de 586.600 lei în aparaturã si echipamente

O altã veste bunã pentu vasluieni vine din partea Consiliului Judetean, care a alocat, din fonduri proprii, suma de 586.600 de lei pentru achizitia de aparaturã medicalã si echipamente necesare Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Cu acesti bani, conducerea unitãtii medicale va cumpãra un aparat de facoemulsificare pentru interventii oftalmologice – sectia Oftalmologie, un lavoar apã sterilã cu un post pentru Laboratorul bronhoscopie, un cardiotocograf pentru monitorizarea sarcinii pentru sala de nasteri, douã seturi lãmpi frontale pentru sala de operatii ORL, un dispozitiv hemostaza pe bazã de argon pentru blocul operator, dar si douã masini de spãlat industriale cu barierã igienicã pentru Spãlãtorie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.