spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

STATUL ROMÂN A DAT AJUTOR BÃNESC TATÃLUI PORTUGHEZ CA SÃ-SI IA COPIII!

- Advertisement -

RÃZBOIUL ROMÂNO-PORTUGHEZ Bârlãdeanca Mara Fortu de Araujo, la un pas sã îsi piardã copiii în favoarea tatãlui portughez!

ÎN CE TARÃ TRÃIM?? Decizie incredibilã a judecãtorilor de la Tribunalul Bucuresti, în cazul bârlãdencei Mara Fortu de Araujo, care riscã sã-si piardã copiii în favoarea sotului portughez, care a acuzat-o de „rãpire internationalã de copii”. Dupã ce femeia s-a apãrat cu dintii, dovedind cã a venit în România, acasã, la Bârlad, cu acordul sotului, având semnãtura acestuia si pasaport pentru copii, care nu putea fi scos decât cu aprobarea ambilor pãrinti, statul român l-a favorizat pe Rui de Araujo, stabilind cã femeia trebuie sã-i dea acestuia copiii! Acum trei zile, Rui de Araujo a solicitat instantei române (Tribunalul Bucuresti) ajutor public de 300 de euro ca sã-si plãteascã avocat pentru executare si executorul, iar statul român, mai precis judecãtorii bucuresteni, au fost de acord! Mara Fortu si-a angajat un avocat de succes, specialist în rãpiri internationale, Adrian Amuza, din Baroul Bucuresti, care ieri a despus o cerere de Ordonantã Presedintialã la Judecãtoria Bârlad, prin care cere stabilirea domiciliului la mamã, în Bârlad, pânã la pronuntarea în cazul divortului celor doi, suspendând astfel executarea cerutã de Rui de Araujo.

Cazul Marei Fortu de Araujo, prof.dr. în muzicologie religioasã, care riscã sã-si piardã cei doi copii, deoarece statul român a decis cã tatãl portughez, Rui de Araujo, trebuie sã ia copiii, continuã. Rui de Araujo a reclamat-o pe sotia sa pentru „rãpire internationalã de copii”, câstigând procesul la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, acum trei zile, Rui de Araujo a venit în România si a fãcut la Tribunalul Bucuresti, în Dosarul 41734/3/2016, o cerere de ajutor public de 300 de euro pentru a-si angaja avocat pentru punerea în miscare a executãrii sentintei si pentru executor. Judecãtorii bucuresteni i-au acordat acest ajutor! O sentintã incredibilã, care aratã cã statul român nu dã doi bani pe mamele care au soti în strãinãtate, care le agreseazã sau, mai rãu, le schilodesc. „Admite cererea. Încuviinteazã ajutorul public judiciar pentru petent sub forma asigurãrii asistentei juridice prin avocat pentru initierea mãsurilor de executare silitã. Stabileste cuantumul onorariului cuvenit avocatului petentului pentru initierea mãsurilor de executare silitã la suma de 700 lei, ce urmeazã a fi avansat din fondul pentru ajutor public judiciar al Ministerului Justitiei. Încuviinteazã ajutorul public judiciar pentru petent sub forma plãtii onorariului executorului judecãtoresc. Stabileste onorariul provizoriu cuvenit executorului judecãtoresc la suma de 800 lei ce urmeazã a fi avansat din fondul pentru ajutor public judiciar al Ministerului Justitiei. Fãrã cale de atac. Datã în sedinta camerei de consiliu. Pronuntatã în sedinta publicã din data de 12 decembrie 2016.”, este sentinta datã, astfel cã noi, poporul român, care contribuim la bugetul de stat, îl plãtim pe Rui de Araujo sã îsi ia copiii de la mama lor! Incredibil!

Mara Fortu luptã cu toate puterile sã nu-si piardã îngerii!

„Sotul meu, Rui Araujo, a cerut ajutor public judiciar în valoare de 300 euro de la statul român, pentru cã el nu are acesti bani. Trãieste dintr-o bursã de student, la cei 45 de ani ai sãi, dar vrea sã aibã custodia copiilor nostri”, ne-a spus Mara Fortu, care, ieri, a avut la Judecãtoria Bârlad un proces pe rol, pentru o Ordonantã Presedintialã, care sã stabileascã domiciliul copiilor la mamã, în Bârlad, pânã la terminarea divortului, care este pe rol la Judecãtoria Bârlad. Ordonanta Presedintialã s-a judecat ieri, iar sentinta care se va da astãzi va fi decisivã pentru soarta celor doi copii români, Ana si Ioachim, de sase si trei ani. Mara Fortu si-a angajat de aceastã datã un avocat renumit din Baroul Bucuresti, Adrian Amuza, specializat pe cazurile de judecare a rãpirilor internationale de copii, fiind cel care a avut un rãsunãtor succes într-un caz identic cu al Marei Fortu, cel al Anei Maria Nedelcu. „Instanta bârlãdeanã a dat dovadã de mult curaj astãzi (ieri – n.r.) aplicând legea în cazul Marei Fortu, spre deosebire de instantele bucurestene. Judecãtorii bârlãdeni au stabilit cã instanta din Bârlad, România, este competentã sã judece cazul Marei Fortu si au luat în calcul cererea de stabilire a locuintei copilului la domiciliul mamei în Bârlad, pânã la solutionarea dosarului de divort. În acest fel, executarea cerutã de Rui Araujo se suspendã, copiii având sansa sã evite trauma unei preluãri abuzive din partea tatãlui, iar în cadrul dosarului de divort la fond, sã fie evaluati psihologic, pentru a se constata care dintre pãrinti este în mãsurã sã îi creascã si sã îi îngrijeascã”, a precizat av. Adrian Amuza pentru cotidianul nostru.

Vã reamintim drama Marei Fortu de Araujo, de 42 de ani, din Bârlad, profesor dr. în muzicologie, care întrece orice închipuire. Judecãtorii de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti au pronuntat o sentintã favorabilã pentru sotul ei, Rui de Araujo, de 45 de ani, din Lisabona, Portugalia, dispunând ca cei doi copii minori ai familiei, care sunt de trei ani în Bârlad, sã fie trimisi înapoi în Portugalia, la tatã! Rui de Araujo a acuzat-o pe Mara, sotia de care a dat divort în Portugalia, de „rãpire internationalã de copii”, desi el personal a fost de acord în 2013 ca micutii sã vinã în România si a semnat personal ca acestia sã capete cetãtenie românã cu domiciliul în Bârlad. Desi Mara de Araujo a adus toate probele posibile în apãrarea ei, arãtând cã sotul sãu are tendinte homosexuale si nu are conditii pentru a creste copiii, judecãtorii bucuresteni nu au luat în considerare nimic, preferând sã favorizeze portughezul si ignorând o convetie de la Haga, care este în favoarea copiilor care trebuie sã rãmânã acolo unde le este mama. De la Tribunalul Bucuresti procesul s-a mutat la CA Bucuresti, atât Mara de Araujo, cât si Parchetul de pe lângã Tribunalul Bucuresti fãcând apel la sentintã! Dar si judecãtorii CA Bucuresti au judecat la fel de „drept” ca si cei de la Tribunalul Bucuresti: copiii – o fetitã de 6 ani si un bãietel de 3 ani si jumãtate – trebuind sã plece în Portugalia! Mara Fortu a cerut disperatã ajutorul tuturor autoritãtilor române, dar acestea sunt surde si oarbe la drama femeii si a celor doi copii ai ei. Sperã din tot sufletul ca judecãtorii bârlãdeni sã stabileascã domiciliul copiilor la mamã, pânã la divortul care este pe rol tot la Judecãtria Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.