spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Moldovenii dau nãvalã, politistii de frontierã, în alertã!

- Advertisement -

AGLOMERATIE…Peste 20 de mii de basarabeni si 2500 de autovehicule din Republica Moldova au tranzitat Vama Albita în ultimele 48 de ore. Acest fapt a dus la suplimentarea personalului vãmii, pentru ca trecerea basarabenilor prin punctele de control sã fie cât mai rapidã. Majoritatea dintre acestia sunt turisti care merg spre statiunile românesti pentru a petrece Crãciunul si Revelionul pe rit vechi. Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi recomandã celor care intrã în tarã sã foloseascã toate punctele de acces nu doar pe cel de la Vama Albita. Politistii de frontierã ,în aceastã perioadã, sunt în alertã maximã dupã ce weekend-ul trecut un tânãr a încercat sã intre în tarã cu 1500 de pachete de tigãri.

Peste 20 de mii de cetãteni din Republica Moldova au intrat în România prin Vama Albita în ultimele 48 de ore. Acestia vor petrece Crãciunul si Revelionul pe rit vechi în statiunile românesti. Pentru a face fatã influxului mãrit de autovehicule, Serviciul Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui a suplimentat personalul vamal. Pe lângã aceastã actiune au mai fost schimbate în piste de intrare, o pistã de iesire si pista Corpului Diplomatic. „Pentru fluidizarea traficului a fost suplimentat personalul si au fost schimbate un sens de iesire din tarã si sensul destinat oficialilor în puncte de intrare. De asemenea, au fost constituite rezerve de personal pentru a interveni în eventualitatea unui incident sau accident. Rugãm pe cei antrenati în trafic sã foloseascã si celelalte puncte de intrare în România. Pentru a rãmâne informati de situatia punctelor de frontierã, invitãm soferii sã acceseze site-ul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi. Acolo pot descãrca o aplicatie ce aratã în timp real durata de asteptare la fiecare punct de frontierã român”, declarã Denis Lazãr, purtãtor de cuvânt al Instpectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi (I.T.P.F. Iasi). Pe lângã punctul de intrare de la Vama Albita, cetãtenii Republicii Moldova pot intra pe teritoriul României prin urmãtoarele locatii: Rãdãuti, Stânca, Sculeni, Albita, Oancea si Galati.

O posibilã crestere a contrabandistilor

Aglomeratia din aceastã sãptãmânã din Vama Albita poate fi o portitã pentru contrabandisti. Sãptãmâna trecutã un astfel de individ a fost prins cu autoturismul cãptusit cu cartuse de tigãri. „Radu P., un cetãtean român de 25 de ani, a încercat sã introducã în tarã peste 1.500 de pachete de tigãri. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amãnuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comunã de control, formatã din politisti de frontierã si lucrãtori vamali, a descoperit, ascunse în portierele, tavanul, haionul si aripile spate ale autoturismului, 1.500 pachete tigãri marca Ashima, fãrã timbru de accizã. Conform prevederilor legale, a fost luatã mãsura confiscãrii tigaretelor în valoare totalã de 6.675 lei si sanctionarea contraventionalã a tânãrului cu amendã în valoare de 8.000 lei”, declarã inspector de politie Irina Miricã, purtãtor de cuvant al S.T.P.F. Vaslui, într-un comunicat de presã. „Contrabandistii încearcã mereu sã treacã cu mãrufuri ilegale prin punctele de frontierã. Nu pot spune cu exactitate dacã aceastã perioadã va aduce un numãr mai mare de contrabandisti. Totusi, am mare încredere în colegii mei cã vor depista orice formã de actiune ilegalã”, considerã Denis Lazãr, purtãtorul de cuvânt I.T.P.F. Iasi. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.