spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Bãtrânã de 60 de ani, pasatã între medicul de familie-Spital-Ambulatoriu

- Advertisement -

BÃTAIE DE JOC… . .Un nou caz revoltãtor la Spitalul de Urgentã Vaslui. Dupã ce la începutul lunii decembrie, o bãtrânã în vârstã de 84 de ani a fost pusã sã astepte 20 de ore pânã sã fie consultatã de un medic, ieri, povestea s-a repetat. Numai cã, spre deosebire de bãtrânica de 84 de ani, Dima Verghelia de 60 de ani din Negresti n-a avut asa mult noroc. Desi a fost adusã cu ambulanta, într-o stare foarte gravã de sãnãtate, femeia a fost pusã sã astepte 5 ore pe holurile spitalului, fãrã a i se face niciun fel de analize, apoi a fost trimisã acasã. „Aproape lesinatã am adus-o la spital, tot la fel o duc acasã. Nici mãcar nu s-au uitat la noi desi nici nu se poate tine pe picioare” ne-a declarat, revoltat, fiul bãtrânei.

La Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui risti sã mori asteptând pe holuri, pânã sã intri pe mâna unui medic. O bãtrânã de 60 de ani din Negresti, adusã cu ambulanta la spital, vineri dimineata, a asteptat cinci ore pe holurile unitãtii pânã când cineva i-a spus cã poate sã plece în altã parte. Asta cu toate cã femeia se simtea atât de rãu încât nici nu se putea tine pe picioare, avea probleme cu inima, iar glicemia îi era foarte ridicatã. „Ieri (n.r. joi) am sunat la salvare de la sase dimineata pânã la ora 12. N-a venit nimeni. I-am mai dat noi o pastilã, am zis cã poate îsi mai revine. Azi dimineatã (n.r vineri) am sunat din nou. Am avut noroc cã o ambulantã a fost în treacãt si a luat-o si pe ea. Altfel, nu cred cã vedeam spitalul. Însã când am ajuns la Vaslui, nu ne-a bãgat nimeni în seamã. Are cinci ore de când asteaptã pe pat, fãrã sã i se facã o analizã, sã ni se spunã si nouã ce are. Ameteste, e bolnavã cu inima, are si probleme cu glicemia. Nimeni nu s-a uitat la noi. Am venit cu mama aproape lesinatã si plec acasã cu ea tot asa. Ni s-a zis cã mai bine ne ducem la un cabinet particular, sau dacã nu vrem sã dãm bani, la medicul de familie. Dar noi am fost la medicul de familie, care ne-a trimis aici, la spital. Ce sã mai întelegem ? Ea nu poate sã meargã, nu se tine pe picioare de rãu ce se simte, iar medicii de aici ne spun sã plecãm acasã” ne-a declarat revoltat. Ionut Dima, fiul bãtrânei.

„Pacienta are bilet pentru Ambulatoriu”

Medicii de la Urgente spun cã nu au procedat cu nimic gresit, îndrumând-o pe bãtrânã cãtre Ambulatoriu. „Pacienta s-a prezentat la spital si pe data de 22 decembrie. Medicul care a consultat-o i-a scris bilet pentru Ambulatoriu, la Neurologie. Doamna a refuzat sã se ducã acolo. Nu e adevãrat cã nu s-a uitat nimeni la ea, i s-a administrat o perfuzie, am avut grijã de ea” ne-au declarat medicii urgentisti. Dupã cinci ore de asteptare, familia pacientei a luat un taxi si a dus-o pe bãtrânã la Policlinicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.