spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Mai mulţi ţigani din România au ajuns să ceară azil politic în SUA. Ei spun că sunt persecutaţi de regimul de la Bucureşti

- Advertisement -

Aproximativ 40 de romi din România s-au instalat de două luni într-o localitate situată la aproximativ 55 de kilometri sud de Pittsburgh, şi cer azil în Statele Unite pentru că sunt persecutaţi acasă, în zona Bucureştiului. Ei i-au alarmat pe unii dintre cei aproximativ 7.000 de membri ai comunităţii, care se tem de un aflux de refugiaţi români, scrie Pittsburgh Post-Gazette.

Cei mai mulţi dintre romi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane şi nu ştiu să se poarte, scrie ziarul, citat de News.ro. Peste 150 de rezidenţi s-au adunat joi seara la sala de şedinţe a Consiliului California şi şi-au exprimat aceste îngrijorări cu privire la afluxul de refugiaţi români.

Cazurile romilor au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care monitorizează zborurile din alte ţări. Romii sunt o minoritate în multe state europene şi se confruntă adesea cu prejudecăţi şi sunt discriminaţi, notează ziarul.

Programul federal le permite imigranţilor să se cazeze temporar la preţuri mai mici şi în condiţii mai umane, ca o alternativă la plasarea lor în detenţie.

Însă românii, care au închiriat aproape toţi apartamente de la un agent imobiliar local, Vito Dentino, s-au confruntat deja cu membrii comunităţii. Locuitori supăraţi au declarat joi, la întâlnire, că nou-sosiţii fac gunoi, îşi parchează maşinile în curţi, nu respectă regulile de trafic rutier şi perturbă pieţele. Alţii au declarat că au văzut romi omorând găini, iar copii îşi fac nevoile în public. Zvonurile despre ei sunt alimentate de pe Internet, notează publicaţia.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tigani-din-romania-au-ajuns-sa-ceara-azil-politic-in-sua-ei-spun-ca-sunt-persecutati-de-regimul-de-la-bucuresti_366681.html#ixzz4mvHjOHAX

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.