spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cãlugãrul Onilã controleazã, în continuare, Episcopia Husilor, peste capul PS Ignatie!

- Advertisement -

ÎNTREBÃRI… De o lunã si ceva, de când este episcop. PS Ignatie nu a schimbat nimic în schema de personal a Eparhiei, nici la protopopiate, nicãieri. A rãmas în continuare, la Husi, înconjurat de sleahta de consilieri mânjiti ai fostului episcop, plus protopopii de suflet ai lui Onilã, bârlãdeanul Lãiu si vasluianul Chirvasã, cei care îl ridicau în slãvi pe fostul episcop, ba chiar l-ar fi spãlat si pe picioare, cei care acum se întrec în laude la adresa noului stãpân. Una peste alta, Prea-Sfintitul Ignatie lucreazã cu „marfa clientului”, adicã se foloseste de aceeasi oameni care îl sfãtuiau pe Onilã sã se ducã la DNA si cu aceiasi cãlugãri cu apucãturi nefiresti pentru un slujitor al Domnului, care au „usurat” bugetul Episcopiei de sume uriase de bani si au pus pe picioare tot felul de afaceri ascunse. Sunt douã variante, în acest caz, care ar explica lipsa de reactie a PS Ignatie: fie episcopul a cãzut deja pradã grupurilor de interese din interiorul Eparhiei si nu mai poate face nimic, fie nu-i pasã de ce persoane este înconjurat, decis probabil sã plece înapoi în Marea Britanie, atunci când se va gãsi un alt ierarh care sã vinã sã stea în Vaslui.

La finele anului 2017, tabloul din Episcopia Husilor este acelasi cu cel de la finalul anului trecut, cu singura mentiune cã în fruntea Eparhiei este un alt ierarh. În rest, toti cei pe care Onilã i-a pus pe functii si care au fãcut atât de mult rãu Eparhiei, prin gesturile si actiunile lor, stau bine mersi în posturile lor. În situatia datã, ajungem la concluzia cã Onilã controleazã în continuare Episcopia Husilor, prin preotii si cãlugãrii pe care i-a pus pe tot felul de posturi, în timp ce pãrintele Ignatie, fãrã sã deranjeze pe nimeni, acceptã situatia datã si nu miscã nimic.

Surse: Onilã a plecat cu 1 milion de euro, lãsând în conturile episcopiei tot cam pe atât!

În jur de 1 milion de euro, atât ar fi gãsit în conturile Episcopiei noul stãpân al preotilor din judetul Vaslui, PS Ignatie. Nici prea mult, nici prea putin, la cât de mult i-a jecmãnit fostul episcop pe cei 3-400 de preoti din judetul Vaslui. Onilã avea o viatã ca în filme, care nu era deloc în spiritul Bisericii: masini de lux, sofer la scarã, fratele paznic si administrator peste Episcopie, mii de euro la sfintiri si mese cu bucate fine si scumpe. Ajunsese sã cearã în jur de 5.000 de euro la o sfintire pe la tarã, bani pentru care nu emitea nicio chitantã, nimic. Era cadoul pentru stãpân, asa spuneau preotii, timorati de el. În timp, fostul episcop s-a înconjurat de o gascã de consilieri pusi pe rele, care l-au dus la pierzanie. În timp ce unii l-au sfãtuit sã se ducã la DNA, sã-i reclame pe cei trei preoti care îl santajau, altii, cazul staretului Serafim, de la mãnãstirea Dimitrie Cantemir, au prosperat. Cum se explicã faptul, recunoscut de noul administrator al fermei de la Copãceana, Fãlciu, cã au ajuns acolo, anul trecut, trei tractoare noi-noute, tocmai de la mãnãstirea lui Serafim, unde fuseserã, spune administratorul, „duse la sfintit”? Noul episcop spune cã a vãzut contractele de la Copãceana si totul e în ordine. Sã fie, oare, asa sau staretul Serafim a reusit sã-l manipuleze si pe noul episcop, asa cum fãcea si cu anteriorul?

Lãiu si Chirvasã, oamenii lui Onilã, stau în continuare pe scaunele lor

Nu stim, încã, modul în care priveste pãrintele Ignatie directia în care merge Eparhia Husilor, ce vrea sã facã în acest judet, dar cert este cã Serafim este în continuare contabilul-sef, iar Lãiu si Chirvasã conduc cele douã mari protopopiate, adicã oamenii lui Onilã sunt la butoane, fãrã probleme. „Am vãzut tot felul de declaratii în presa din Vaslui. Vreau sã anunt cã mã astept ca presa sã nu-mi facã agenda, eu pot lua deciziile care se impun, în orice situatie. Nu am venit aici nici ca sã rãmân, nici ca sã plec. Am venit sã fac treabã, situatia financiarã a Episcopiei este precarã, ca sã mã exprim elegant. Am venit la Eparhia Husilor ca sã multiplic binele”, afirma noul episcop, la instalare. Acesta mai spunea cã nu va avea un episcop vicar, pentru cã „este un judet care nu are nevoie si de un vicar, doar în cazul în care ar fi fost o eparhie cu douã judete ar fi fost nevoie si de un episcop vicar”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.