spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Parcul Teatrului „V.I.Popa” va da „praful” rosu pe dale!

- Advertisement -

O ALTÃ ÎNFÃTISARE…„Proiectul de suflet” al fostului primar Constantin Constantinescu, pentru care acesta s-a ales cu vreo 30 de miliarde de lei vechi, iar bârlãdenii cu praf rosu si alei pline cu apã pe timp de ploaie, îsi va da obstescul sfârsit. Consilierii bârlãdeni au aprobat ca zgura sã fie înlocuitã cu dale, primarul motivând cã zeci de bârlãdeni au cerut acest lucru, deoarece praful de zgurã le creazã disconfort. Astfel, dupã ce firma lui Titi s-a ales cu câteva zeci de miliarde în 2011, iar bârlãdenii cu praf pe pantofi si în gât, acum se vor mai cheltui alti 428.700 lei, adicã aproape 4,3 miliarde de lei vechi.

La sedinta CLM Bârlad care a avut loc sãptãmâna trecutã, a fost aprobat proiectul de hotãrâre care prevede pavarea aleilor cu pavele pietonale, în locul zgurei cu care bârlãdenii n-au fost de acord încã de la începutul reamenãjãrii Parcului „V.I.Popa”. Pentru acest parc s-au cheltuit în 2011, peste 29 de miliarde de lei vechi, dintre care 10 miliarde fiind alocate de la bugetul local, firmei fostului primar Constantin Constantinescu. De altfel, acesta se mândrea nevoie mare cu aleile de zgurã din parc, spunând cã este „zgurã ecologicã” cum numai în marile parcuri bucurestene mai vezi. Din pãcate, bârlãdenii nu vedeau decât praful rosu, cu care se înecau când bãtea vântul si cu alei pline cu apã când ploua, fiind absolut impracticabile. Au fost adresate zeci de solicitãri actualului primar, Dumitru Boros, pentru ca sã fie schimbatã zgura cu dale pe aleile parcului teatrului V.I.Popa.

Adio zgurã, vin dalele!

„Deoarece aleile din parcul V. I. Popa, în suprafata de 3938 mp, sunt amenajate cu zgura, pe timp ploios devenind greu practicabile iar vara fiind o sursã de praf, creînd un disconfort major utilizatorilor acestuia, s-a aprobat întocmirea unui proiect tehnic pentru corectarea acestei situatii. Astfel, prin proiectul de modernizare, se propune în principal pavarea aleilor cu pavele pietonale, montate pe un strat de 5 cm de nisip, ce ar creste calitate cãilor de circulatie, în conditiile pãstrãrii caracteristicilor geometrice, inclusiv bordurile cilindrice existente. Principalii indicatori tehnico economici ai investitiei „Modernizare alei cu zgura în parcul Victor Ion Popa din Municipiul Bârlad”sunt: valoarea totalã estimatã a investitiei conform devizului general din proiectul tehnic întocmit de cãtre proiectantul SC Artdom Concept SRL este de 428.700,1 lei cu TVA din care 399.500 lei cu TVA reprezintã valoarea cheltuielilor pentru C+M.  Finantarea se va asigura de la bugetul local al Municipiului Bârlad. Durata de implementare a proiectului: cca. 3 luni de la alocarea fondurilor în cursul anului 2018 si/sau 2019. Caracteristicile fizice principale ale investitiei sunt: Modernizarea aleilor cu zgura, în suprafata de cca. 3790 mp prin montarea de pavele pietonale de 5 cm grosime pe un pat de 4 cm nisip între bordurile cilindrice existente; Montarea pe alei de asfalt în suprafata de cca. 148 mp de pavele pietonale de 5 cm grosime, inclusiv borduri cilindrice pe o lungime de 120 ml. Repozitionarea la noua cotã a bãncilor existente (75 buc) si a cosurilor de gunoi (50 buc.)”, este motivarea primarului Boros la acest proiect, aprobat de cei 19 consilieri locali care au fost la sedinta de sãptãmâna trecutã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.