spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

UPDATE: Politia a deschis dosar penal pe numele bãtãusei de la Feresti

- Advertisement -

Femeia din Feresti care a agresat jurista Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui s-a ales cu dosar penal. Politistii vasluieni au cercetãrile încã de ieri, sub aspectul sãvârsiri infractiunii de ultraj. Cazul este acum în atentia procurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui.

Juristã bãtutã de mama care îsi îndemna copiii sã bea bere: “M-a lovit cu o urã foarte mare”

VIOLENTÃ… Scene incredibile chiar la câtiva metri de Tribunalul Vaslui. Juristul Protectiei Copilului a fost lovit de mai multe ori cu geaca în cap de o mamã nervoasã cãreia i-au fost luati copiii. Este vorba despre Maria Perju, femeia din Feresti, care în urmã cu câteva luni îsi îndemna micutii sã bea bere, pentru cã nu are bani de mâncare. “Doamna a fost prezentã în sala de judecatã, nu a fost de acord cu mãsura pe care noi o propuneam – înlocuirea plasamentului în regim de urgentã a copilului cu plasamentul la un asistent maternal profesionist, a vorbit urât cu doamna judecãtor si a fost datã afarã cu jandarmii. A iesit din salã si probabil cã m-a asteptat afarã, pentru cã atunci când am ajuns în parcarea dintre Tribunal si Finante, mi-a dat cu geaca în cap, întrebându-mã <<Unde-mi sunt copiii? La Marcu?>>, Marcu fiind asistent maternal. Am primit o loviturã, a doua si a treia, cu o urã foarte mare….”, spune jurista Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Aceasta va depune plângere atât la Politie, cât si la Parchet împotriva mamei.

Potrivit primarului comunei Feresti, femeia are probleme psihice. “Ea a fost internatã si la Psihiatrie si îi e fricã sã nu mai ajungã acolo. Dacã îi spui ceva de asta, îsi revine imediat. Se linisteste. Nu este o femeie rea, însã când îi vine nebuneala, n-ai ce-i face. Nu e singurã, are un sot, dar stã mai mult pe la Serbotesti. Nu prea stã cu ei, cã se mai ceartã. Nici el nu e mai breaz. Ea nu e o femeie rea, problema e cã nu-si ia tratamentul. Dacã si familia ar avea grijã mai multã de ea, situatia s-ar îmbunãtãti. În general are grijã de copii, dar când îi vine nebuneala, n-ai ce sã-i mai faci. Dacã o ameninti cã suni la spital sã vinã sã o ia, se linisteste. A mai fost internatã la Psihiatrie si îi e fricã, nu vrea sã mai ajungã acolo. “Gata, gata! Am înteles!”. Îsi revine imediat. Mai vine si pe la primãrie cu ceartã cã de ce nu îi facem si ei fântânã sau nu stiu ce altceva. Dar noi stim cã la ea e vorba de probleme psihice”, a declara primarul comunei Feresti.  Cazul era monitorizat de mai multi ani de asistenta socialã din comuna Feresti, însã a ajuns în atentia publicã în iunie, când mama copiilor a fost suprinsã în Autogara Vaslui, oferindu-le acestora bere. Un martor al momentului a povestit dialogul halucinant dintre aceasta si cei mici: “Mami, ne e foame. Ne iei ceva?”, “Luati si voi sã beti din sticlã o gurã de bere si vã trece. Nu vedeti cã nu sunt bani?”.

“În panicã, în frica de a nu mai lua alte lovituri, am coborât spre Tribunal”

Pentru cã pãrintii nu erau de acord ca minorii sã fie îngrijiti în plasament, copiii au fost scosi din familie prin ordonantã presedintialã. Marti, reprezentantii DGASPC au cerut judecãtorului sã înlocuiascã mãsura datã în urmã cu câteva luni – plasamentul în regim de urgentã a copilului – cu plasamentul la un asistent maternal profesionist, a vorbit urât cu doamna judecãtor si a fost acuzatã cã va fi datã afarã cu jandarmii. A iesit din salã, eu am rãmas în continuare pentru cã mai aveam dosare. Dupã ce am terminat, am fost la Registraturã, am mai depus niste acte, apoi am plecat si eu. În parcarea dintre Tribunal si Finante, m-a întâmpinat ea, probabil cã m-a asteptat afarã. M-a întrebat <<unde-mi sunt copiii?>>. Eu, surprinsã, cu geanta deschisã si cu telefonul la ureche, am închis repede convorbire si… A început sã-mi dea cu geaca în cap, <<Unde-mi sunt copiii? La Marcu?>>, Marcu fiind asistent maternal. Am primit o loviturã, a doua si a treia, cu o urã foarte mare…. Agitatã fiind, o doamnã din parcare, singura la acel moment, a întrebat <<Doamnã, vã este rudã? Ce se întâmplã?>>. <<Nu, eu sunt reprezentantul Protectiei Copilului, iar doamnei i-au luat copiii>>. În panicã, în frica de a nu mai lua alte lovituri, am coborât spre Tribunal si am mers dupã jandarmi. Am vrut sã intru în salã sã-i spun doamnei judecãtor comportamentul doamnei Perju, dar iesise pe usa din spate. Am asteptat o colegã si am plecat împreunã. Stiu cã aceastã persoanã are probleme psihice, practic are nevoie de un tratament psihiatric, dar nu doreste, spune cã nu are bani. Ea se intereseazã de copii, dar totul se rezumã la bani, la faptul cã i s-au oprit alocatia si ajutorul social, iar sotul a pãrãsit-o. Voi depune plângere, dar nu personal, ci din partea institutiei. Ceea ce mi s-a întâmplat mie se putea întâmpla oricãrui angajat al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului. Putea sã aibã acid dulfuric sau un corp contodent în acea geacã, au fost atâtea cazuri… Evident cã, lângã o astfel de persoanã, copiii sunt în pericol. Cu mama a mai rãmas un copil de 16 ani, si acela cu probleme, a lovit pe cineva, are dosar penal…”, a povestit jurista Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui.

Directorul DGASPC: “Eu sunt de-a dreptul stupefiat”

Directorul DGASPC a declarat cã, în numele institutiei, juristul va depune plângere atât la Politie, cât si la Parchet împotriva mamei. “Eu sunt de-a dreptul stupefiat. Când am auzit ce s-a întâmplat, nu mi-a venit a crede. Nu mi-am putut imagina cã atunci când iesim din Tribunal, acolo unde noi luptãm sã salvãm copiii, reprezentantul institutiei sã fie bãtut de un pãrinte, care si asa nu avea grijã de el. Am înteles cã acum invocã lipsa banilor, dar trebuia sã se gândeascã înainte cã banii pe care îi primea nu erau bani de bere, ci pentru a-l întretine, pentru a-i cumpãra mâncare, hãinute si tot ce e nevoie. Copiii erau într-un mare pericol. Doamna jurist nu avea nicio vinã, ea doar instrumenteazã cazul. Vom face plângere atât la Politie, cât si la Parchet, pentru a se lua mãsurile ce se impun”, a declarat directorul DGASPC, Ionel Stefãnicã Armeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.