spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

„Prima împãrtãsanie” la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

- Advertisement -

POFTITI LA FILM…Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vã invitã sâmbãtã, 6 octombrie, de la ora 12.00 la sediul central al muzeului, sã urmãriti filmul polonez Prima împãrtãsanie. Este cel de-al treilea film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, editia a 4-a, care se desfãsoarã la Bârlad.

Ajuns deja la cea de a 4-a editie, KineDok powered by One World Romania va aduce anul acesta, 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centralã si de Est. Sub forma unei experiente care trece dincolo de peretii traditionali ai sãlii de cinema, KineDok te invitã nu doar sã vii sã vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poti sã te întâlnesti cu realizatorii sau protagonistii filmelor favorite. Un proiect unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfasoarã concomitent în 7 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din tãrile participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã.

„Prima împãrtãsanie” ne învatã cã nici un esec nu este definitiv!

Sâmbãtã, 6 octombrie, de la ora 12. 00, la sediul central al muzeului bârlãdean, puteti sã urmãriti filmul polonez „Prima împãrtãsanie”. Atunci când adultii sunt incapabili, copiii se maturizeazã rapid. Ola are 14 ani si îl are în grijã pe tatãl sãu disfunctional, fratele autist si o mamã care trãieste separat. Dar mai presus de toate, încearcã sã-si reuneascã familia. Trãieste cu speranta cã o va aduce pe mama ei înapoi acasã. Prima împãrtãsanie a fratelui ei, Nikodem, în varstã de 8 ani, este cel mai bun pretext pentru ca familia sã se reuneascã, iar Ola este responsabilã cu pregãtirea comemorãrii perfecte. „Prima împãrtãsanie” dezvãluie frumusetea refuzului, puterea celor slabi si nevoia de schimbare atunci când schimbarea pare imposibilã. Acest curs intensiv în „maturizare” ne învatã cã nici un esec nu este definitiv. Mai ales când dragostea este în prim-plan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.