spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Primarul din Suletea, cosar: curãtã gratuit cosurile de fum!

- Advertisement -

ÎNTÂIUL COSAR AL COMUNEI…Primarul Tamas de la Suletea, vine în aceste zile de toamnã cu o solutie în premierã pentru judetul Vaslui, menitã sã preîntâmpine incendiile! Edilul i-a anuntat pe sãteni, cã în perioada urmãtoare, o echipã de la Primãria Suletea, va veni sã le curete cosurile de fum în mod gratuit. Primarul Ciprian Tamas sustine cã acest voluntariat este practic, o mãsurã de prevenire a incendiilor, iarna trecutã douã locuinte luând foc din cauza hornurilor necurãtate.

Ciprian-Robert Tamas (38 ani), primarul din comuna Suletea, o comunitate izolatã în care telefonia mobilã aproape cã nu are semnal, reuseste sã tinã consãtenii, în special pe cei mai în vârstã, la curent cu toate initiativele si cu toate informatiile necesare, folosind contul sãu personal de socializare. Fiii satului împrãstiati prin tarã si mai ales prin strãinãtate la muncã, citesc pe internet noutãtile, apoi îsi sunã pãrintii si bunicii pe telefoanele fixe pentru a le da de stire. Multi sãteni spun cã de când se aflã la cârma comunei, fiind la al doilea mandat, edilul a reusit sã schimbe modul de viatã al locuitorilor. Primarul Tamas foloseste mijloacele moderne de comunicare pentru a-i tine pe sãteni la curent cu tot ce fac alesii comunei, le dã sfaturi, îi convoacã la sedintele de Consiliu Local si le prezintã proiectele sau finantãrile. Pentru toate acestea, foloseste contul sãu de Facebook ca pe un veritabil portal al satului. Populatia comunei este îmbãtrânitã si cei mai multi nu au habar ce înseamnã internetul, dar indirect se bucurã de avantajele acestui mijloc modern de comunicare, pentru cã sunt anuntati de copiii lor. Iatã ultima ispravã la edilului, pe care multi locuitori ai judetului Vaslui l-ar vrea clonat, pentru a le conduce si lor destinele localitãtilor.

Primul cosar al comunei!

„Bunã dimineata, oameni dragi! Având în vedere cã anul trecut am avut douã incendii în comunã cauzate de cosurile de fum înfundate cu stirigie, si datoritã faptului cã vremea s-a rãcit, începând de luni (8 octombrie – n.r.) , o echipã de la Primãria Suletea condusã de seful SVSU, Marian Nãstasã, va fi la dispozitia gospodarilor din comunã pentru curãtarea hornurilor si cosurilor de fum! De mentionat cã nu percepem nicio taxã, o facem cu drag! Pentru cei plecati departe rog sã sunati acasã la cei dragi si sã îi anuntati, iar acolo unde va fi necesar, vom interveni! Asteptãm mesajele voastre aici, sau sunati la primãrie, la telefon 0235426784, la doamna  Adina Zlat, pentru a se trece pe tabel! Puteti lua legãtura si cu consilierii locali care la rândul lor ne vor anunta! Mai bine prevenim, decât sã intervenim”, a scris primarul Ciprian Tamas pe contul sãu de socializare. Si ce credeti? Au început sã curgã solicitãrile si felicitãrile, precum si multe vorbe frumoase, atât de la cei plecati departe si linistiti cã primarul are grijã de siguranta pãrintilor lãsati singuri la bãtrânete, cât si de la alti oameni din judet! „Domnule primar propun sã vã clonãm, nu vreti? Avem si noi nevoie de un asa primar!”, a scris o vasluiancã.

Primarul Tamas nu se aflã la prima initiativã de acest gen, el fiind deja „vedetã” în România, datoritã mediatizãrii initiativelor sale, prin care sãtenii sunt informati de ce este important pentru ei. Iarna, când e gerul mare si ninsorile blocheazã drumurile, primarul Tamas trimite oamenii de la 416 sau consilierii locali, în fiecare sat, la fiecare bãtrân, pentru a se asigura cã au lemne, pâine, apã si le este curãtatã ograda de zãpadã. Le cumpãrã medicamente si, la nevoie, îi transportã cu masina personalã la spital. Acum, va fi si primul cosar al comunei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.