spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

UPDATE: Iata ce au povestit pasagerii din microbuzul groazei!

- Advertisement -

Victimele accidentului erau pelerini din judetul Tulcea. Cu o zi inainte au fost la Manastire, la Hadimbu, jud. Iasi, iar astazi au participat la Manastirea Floresti din judetul Vaslui.  Accidentul s-a petrecut la aproximativ 2 km de Manastirea Floresti, intr-o curba periculoasa la dreapta, nesemnalizata. Pe traseu, soferul microbuzului a mai luat “la ocazie” inca doua persoane. Cel care a vazut primul accidentul si a anuntat autoritatile la 112, a fost consilierul judetean PSD, Nelu Maftei. Acesta a povestit ca soferul microbuzului a “piscat” putin cealalta banda de mers, fortat de dificultatea curbei, fara insa a observa la timp ca, din sens opus, vine un alt vehicul. A evitat in ultimult moment impactul, insa manevra riscanta a dus la rastunarera microbuzului in afara partii carosabile. Din nefericire, o femeie de 58 de ani, din Tulcea, a decedat, strivita de greutatea miocrobului. Aceasta statea pe unul din locurile din spate. De asemenea, o alta pasagera cu politraumatisme a fost preluata de elicopterul SMURD si transportata la Iasi. Ceilalti pasageri si-au facut o cruce mare ca au scapat cu viata din aceasta grea incercare! “Cand am vazut in ce rapa am intrat, mi-am dat seama ca puteam fi morti cu totii. Noroc de soferul nostru, un baiat cu multa experienta, care a evitat pe cat a putut, acest dezastru”, a declarat una dintre pasagerele din microbuzul groazei, care impartea iconite cu Maica Domnului, celor veniti la locul accidentului, multumindu-i astfel Maicii Domnului pentru ca i-a protejat.

“Ne pare rau ca doamna din Tulcea a murit, Dumnezeu sa ii aiba sufletul in paza.  Noi avem zgarieturi, maini rupte, capete sparte, dar nu mai conteaza. Din pacate, pentru acea femeie firul vietii s-a interupt aici, in padure, la 2 km de Manastire”, au mai spus pelerinii.

Microbuz  cu 16 persoane  răsturnat  între Florești și Morăreni! S-a declanșat planul roșu de intervenție! O persoana este decedata!

UPDATE Primele urmari constatate ale accidetului rutier de la Poienesti (intre Floresti si Morareni, pe DJ 245): o persoana este decedata, opt victime necesita ingrijiri medicale si sapte pasageri nu au nevoie de ingriri. „Situatia este in dinamica, se poate modifica”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, cpt. Petru Iftene.

ULTIMA  ORA… Un microbuz cu 16 pasageri s-a răsturnat pe DJ 245 între  localitățile Florești și Morăreni, comuna Poienești! Conform informațiilor  de ISU Vaslui, o persoană a rămas încarcerată, iar 15 sunt  ieșite din mașina avariată.  Pentru gestionarea evenimentului  cu victime multiple, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului sunt mobilizate  un echipaj de descarcerare, două autospeciale  complexe de stingere și descarcerare, o ambulață de victime multiple, trei echipaje SMURD și două echipaje medicale de la SAJ Vaslui. Prefectul județului, Eduard Popica  coordonează  acțiunea de salvare a celor 16 victime. Vom reveni cu detalii!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.