spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Bârlãdeanul Ioan Mocanu, a câstigat trofeul concursului de sah din Ungheni, Republica Moldova

- Advertisement -

PREMIAT….Bârlãdeanul Ioan Mocanu, presedintele Clubului de sah “Gheorghe Nestianu” din Bârlad a fost “vedeta” turneului jubiliar al Festivalului International de sah “Toamna de Aur”, editia XX, desfãsurat la Ungheni, Republica Moldova. Bârlãdeanul a primit Trofeul festivalului, printre participanti fiind si câtiva sahisti din Vaslui, Iasi, Buzãu (România), Rusia, Republica Moldova, Belarus si Ucraina.

În perioada 3 – 7 octombrie, la Ungheni s-a organizat la Ungheni (Republica Moldova) Festivalul International de sah „Toamna de aur “ – Editia XX. Scopul acestui turneu a fost pregãtirea pentru turneele republicane si internationale, mãrirea calificãrii sportive, precum si formarea legãturilor de prietenie între sportivii din diferite tãri. Echipa României, formatã din presedinte profesor Constantin Grosu (de la clubul C.S. Sergentul Vaslui din Vaslui), Dumitru Tamba (de la clubul C.S. Sergentul Vaslui din Iasi), Neculai Dumitricã (de la clubul C.S. Sergentul Vaslui din Buzãu), Neculai Cristea (de la clubul Gheorghe Nestianu din Bârlad) si Ioan Mocanu (de la clubul Gheorghe Nestianu din Bârlad), a fost repartizatã la Turneul B, unde s-au prezentat mai mult decât onorabil. La acest turneu au fost repartizati 31 de jucãtori din: Republica Moldova, Belarus, Rusia, Ucraina, România etc. Cîstigãtorul concursului a fost Ioan Mocanu cu 7 pct. din 9 posibile, cãruia i s-a oferit o cupã, 400 lei moldovensti si o plachetã tip medalie.

“As vrea sã reamintim cã Gheorghe Nestianu are 82 de jucãtori legitimati, dar lipsa de concursuri de sah face ca sahul sã devinã o amintire. Bârladul are nevoie de turnee de sah, jucãtorii au nevoie sã fie sprijiniti si de Primãria municipiului si sperãm cã edilii bârlãdeni vor lua exemplu de la celelalte orase care sprijinã sahul, joc care este numit si jocul mintii. Acest premiu m-a onorat, dând un vot de încredere pãrintilor, copiilor pe care îi antrenez, dar mai ales celor pe care nu-i antrenez. Este singurul club din Bârlad unde poti învãta sah adevãrat. Deci dacã esti inteligent, vrei sã-ti verifici abilitãtile de sahist, esti sigur pe tine, vino la Clubul de sah <<Gheorghe Nestianu>> cu sediul la Cercul Militar si demonstreazã. Programul clubului este în fiecare sãptãmânã marti si joi între orele 17.00 – 19.00”, a spus Iona Mocanu, maestru sahist si presedintele Clubului de sah “Gheorghe Nestianu” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.