spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Patronul Antonache face legea la Poienesti

- Advertisement -

TUPEU ….Chiar dacã, în urmã cu ceva timp, o persoanã a ajuns în stare gravã la spital si o alta a decedat într-un accident rutier, autorul moral al tragediilor, patronul unei bodegi din Poienesti nu pare deloc afectat de acest lucru. Mihai Antonache fãrã sã tinã cont de nimeni si de nimic îsi lasã masina parcatã în fata barului chiar dacã blocheazã o bandã de circulatie. Duminicã, în timp ce mai multe autospeciale ale pompierilor si ambulante se deplasau cãtre accidentul în care a fost implicat un microbuz cu 16 pasageri, masina lui Antonache blocase din nou drumul. Oamenii din comunã povestesc cã patronului nu-i pasã de nimeni si de nimic si se laudã cã nu va pãti nimic pentru cã are rude în politia vasluianã. Rãmâne de vãzut cât timp va mai fi tolerat Atonache de autoritãti mai ales cã, pânã acum, o persoanã si-a pierdut viata si alta a ajuns în stare gravã la spital tocmai din cauza masinii lui. Mai mult, acesta si-a amenajat si terasa cârciumii lipitã de sosea, fãrã sã respecte normele legislative în vigoare privind distanta ce trebuie pãstratã fatã de drumul judetean.

În urmã cu ceva vreme, o persoanã si-a pierdut viata, victimã a unui accident rutier. Acum trei ani, un bãrbat a ajuns la spital, cu fracturi dupã ce a fost lovit de o ambulantã în misiune. La toate acestea, autor moral este Mihai Antonache, patronul unei cârciumi din Poienesti care sfideazã normele legale privind distanta pe care o constructie ar trebui sã o pãstreze fatã de un drum judetean. Nu a fost deajuns cã si-a construit terasa cârciumii lipitã de drum. Antonache îsi tine si masina parcatã în fatã chiar dacã ocupã o bandã de mners. Duminicã, autoturismul acestuia era, din nou, parcat în fata terasei în timp ce autospecialele de pompieri, ambulante si autospeciale de politie se îndreptau, cãtre locul în care s-a produs un grav accident de circulatie. Este vorba de accdentul produs în pãdurea dintre localitãtile Floresti si Morãreni în care au fost implicate 16 persoane. Si la dus dar si când se întorceau cu victimele în interior, soferii de pe ambulantele au fost obligati sã ocoleascã masina parcatã chiar dacã exista riscul unui accident. Cu toate acestea, lui Antonache nu-i pasa si se laudã în comunã cã nimeni nu-i va face nimic pentru cã are rude în politia valsuianã. „Sfideazã orice limitã a bunui simt si se laudã cã este cumnatul unui om important din IPJ Vaslui. Au fost multe nenorociri aici si duminicã am vãzut trecând inclusiv masini de la Rutierã dar nici una nu a oprit sã-l întrebe de sãnãtate”, povestesc oamenii din Poienesti.

Mort în fata cârciumii lui Antonache

În urmã cu ceva vreme, o persoanã si-a pierdut viata dupã ce a fost lovitã în plin de o masinã condusã de un tânãr. Acesta ajunsese cu masina în dreptul barului lui Antonache si a fost nevoit sã depãseascã autoturismul acestuia parcat în fata terasei. În acel moment, de dupã masina parcatã a apãrut o persoanã care a fost lovitã în plin. În urma impactului, victima si-a pierdut viata. Politistii de la Rutierã i-au atras atentia patronului certat cu legea, în nenumãrate rânduri, sã nu îsi mai lase autoturismul parcat în fata barului, dar nu a tinut cont de avertizãrile acestora. A mers si merge în continuare pe ideea cã are cumnat cu functie în politia vasluianã si nimeni nu îi poate face nimic. „Este rãzbunãtor si, dacã ceva nu-i convine, sare la bãtaie. A mai avut conflicte cu mai multi de prin sat din cauza asta”, povesteau, la acea vreme, sãtenii din Poienesti.

Ambulantã implicatã într-un accident din cauza tupeului lui Antonache

În urmã cu aproximativ trei ani, o ambulantã a fost implicatã într-un accident de circulatie, în timp ce se deplasa la o urgentã în comuna Poienesti. În momentul în care salvarea s-a apropiat de locul solicitãrii, soferul s-a trezit brusc cu un bãrbat în fatã. A frânat si a reusit sã evite impactul, dar acesta s-a lovit de bara de protectie, dupã care a cãzut pe asfalt. În urma impactului, victima s-a ales cu câteva fracturi, a fost transportatã la spital pentru îngrijiri medicale si diagnosticatã cu policontuzii. „Am fost solicitati în localitatea Poienesti pentru a prelua o persoanã, victima unei agresiuni. Chiar înainte de a ajunge la solicitare, s-a întâmplat sã-mi sarã înaintea masinii un bãrbat. Eram cu piciorul pe frânã si am reusit sã opresc la timp, dar s-a lovit de bara de protectie, apoi a cãzut pe asfalt. M-am dat jos, i-am pus guler cervical si i-am acordat primul ajutor. Am solicitat si sprijinul colegilor. Bãrbatul a fost preluat si dus la spital”, povestea atunci Romicã Ciciu, soferul ambulantei. Martorii accidentului spuneau cã victima a ajuns în fata ambulantei, în urma unei altercatii, ce a avut loc pe terasa barului, construitã chiar aproape de drumul judetean. Cei doi consumau alcool, iar la un moment dat unul dintre bãrbati s-a supãrat si a pus mâna pe o masã din plastic cu care a vrut sã-si loveascã prietenul de pahar în cap. Acesta s-a ferit si l-a împins pe bãrbat de pe terasã direct în stradã, în fata ambulantei. Conform declaratiilor autoritãtilor date la acea vreme, accidentul nu ar fi avut loc dacã Antonache ar fi respectat legile în vigoare si nu si-ar fi construit terasa lipitã de drumul judetean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.