spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

WC-ul de lângã putul de apã al satului Vinderei polueazã apa! | FOTO

- Advertisement -

Sãtenii din localitatea Vinderei, nu au apã la robinete de vineri, 12 octombrie, din cauzã cã din analizele fãcute la apã de cãtre DSP a reiesit cã este nepotabilã! Din 2013 de când a fost forat acest put, în apropeirea WC-ului scolii din Vinderei, apa este mai mult nepotabilã, oamenii fiind nevoiti sã o foloseascã doar la spãlat si uneori la udat grãdinile. Actualul primar, Ionut Ghiur se tot întreabã cum de s-a putut face un put de apã potabilã în apropierea unui WC. Pânza freaticã fiind afectatã de bacteriile din fecale, vrea sã rezolve odatã pentru totdeauna aceastã problemã. Pânã una – alta, abia mâine locuitorii din Vinderei vor avea apã la robinete. Pânã atunci, se întorc la clasicele fântâni.

Pe putul forat în Vinderei si pe bazinul de apã, troneazã de vineri un mare anunt, pus de primarul Ionut Ghiur. „În urma rezultatelor primite de la laboratorul DSP, vã informãm cã apa din reteaua Vinderei NU ESTE POTABILÃ!! Furnizarea apei va fi sistat pânã marti 16 octombrie, pentru dezinfectarea bazinului de apã. Multumim pentru întelegere!”, scrie primarul Ghiur. Acelasi anunt, plus Buletinul de Analize care declarã apa nepotabilã, a fost pus si pe reteaua de socializare a primarului Ghiur. Am contactat primarul de Vinderei pentru a afla ce se întâmplã cu apa din aceastã localitate, Vinderei, nefiind prima datã când este declaratã nepotabilã, iar oamenii rãmând constant fãrã apã la robinete. „Situatia dateazã din 2013, de când a fost forat acest put aproape de un WC de la scoalã. Nu vã mai spun de ce nu trebuia forat asa de aproape pe WC, dar vã pot confirma cã mereu sunt probleme cu potabilitatea apei. Pânã anul trecut nu era nici statie de clorinare a apei, acum am fãcut aceastã statie, dar probele sunt de cele mai multe ori neconforme. Frecvent, analizele fãcute aratã cã apa nu este potabilã. Acum am oprit apa si vom curãta mâine (astãzi-n.r.) bazinul pentru cã totusi probele au fost luate si la intrarea în Bazin si la iesirea din bazin. La intrare nu erau probleme, la iesire s-a constatat cã sunt probleme. Asa cã voi curãta bazinul, vom clorina apa si vom vedea apoi ce va mai fi”, a spus primarul Ionut Ghiur.

Apa are E-coli si enterococi!

COMUNICAT…Iatã ce scrie pe buletinul de analizã trimis la Primãria Vinderei, de cãtre DSP Vaslui: „În urma analizelor microbiologice efectuate de laboratorul DSP Vaslui, pentru probele de apã prelevate pe 9 octombrie, la sistemul de apã din comuna Vinderei, vã aducem la cunostintã cã existã situatii în care apa nu se încadreazã în parametri de calitate prevãzuti de lege, rezultatele fiind: E-Coli – 4 UEC/ 100 ml apã, fatã de 0/100 ml, Enterococi – 30 UEC/100 ml apã, fatã de 0/100 ml de apã. În aceste conditii, aceste analize aratã cã se depãseste limita maximã admisã si declarã apa ca nepotabilã. (…) Pânã la remedierea neconformalitãtilor constatate si/sau repetarea analizelor, institutia are obligatia conform legii sã afiseze la loc vizibil si protejat înscrisul <<Apa nu este potabilã>>.”, scrie DSP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.