spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Compozitorul vasluian Marcel Iorga, premiu special la Festivalul “Crizantema de Aur” de la Târgoviste

- Advertisement -

FELICITÃRI…Compozitorul vasluian Marcel Iorga a câstigat un nou premiu la Concursul de Creatie al Festivalului „Crizantema de Aur” de la Târgoviste. Acesta a primit Premiul Special din partea Consiliului Judetean Dâmbovita, pentru melodia “Romanta inelului”, text – Carmen Aldea Vlad, interpretare – Daniela Rãduicã, solistã si actritã de revistã a Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiesti.

Festivalul s-a desfãsurat în perioada 18-20 octombrie, în Târgoviste, fosta capitalã a Tãrii Românesti, si a reunit sute de interpreti de romante, compozitori si artisti de renume în domeniul muzicii lirice. La preselectie au fost înscrise 18 romante în primã auditie, dintre care, în urma deliberãrii juriului desemnat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România, au fost admise 12 romante pentru a intra în etapa finalã a Concursului de Creatie. Acestea sunt semnate de nume consacrate ale genului, printre care Constantin Bardan, Ionel Bratu Voicescu, Marcel Morãrescu, Nicolae Caragia, Ovidiu Komornyk, Viorel Covaci.

Negresteanca Matilda Pascal Cojocãrita, membru al juriului

Din juriu au fãcut parte Margareta Ivãnus, laureatã a Festivalului Crizantema de Aur (Republica Moldova), Tenorul Florin Georgescu, precum si negresteanca Matilda Pascal Cojocãrita. “Au fost douã seri de concurs foarte frumoase, consistente, valoroase si vreau sã felicit organizatorii pentru cã s-au gândit sã aducã în recitaluri si microrecitaluri oameni care îsi meritã aceastã scenã de aici, de la Târgoviste, de la Crizantema de Aur. Concurentii au fost destul de bunicei, sã vedem ce putem sã selectãm, ce este mai bun, pentru cã sunt voci bune. La cea de-a 51 editie mã bucur si sunt emotionatã, totodatã, pentru cã, iatã, Târgovistea, din an în an, parcã este mai frumoasã, iar  Crizantema parcã înfloreste mult mai sclipitor si asta se datoreazã tuturor celor care îsi aduc aportul ca acest festival sã fie asa cum trebuie… la el acasã”, a declarat negresteanca Matilda Pascal Cojocãrita.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.