spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Doi vasluieni, jurati la Festivalul „Mãrul de Aur” de la Chisinãu! |FOTO

- Advertisement -

PREMIERÃ…Profesorul de canto bârlãdean Dragos Gheorghiu a fost pentru prima datã în juriul Festivalului „Mãrul de Aur” de la Chisinãu, având alãturi pe Marcel Iorga, din Vaslui, renumit compozitor si profesor de canto

MÂNDRIE…Doi vasluieni în juriul international al festivalului cel mai important din Republica Moldova: un profesor de canto din Bârlad, Dragos Gheorghiu, care conduce Scoala de Canto „Soul Music Art” si compozitorul Marcel Iorga, din Vaslui. La Festivalul Concurs International „Mãrul de Aur” a fost selectionatã si o elevã a Scolii de Canto „Soul Music Art” din Bârlad, Denisa Simion, care a participat la douã categorii: etno (unde a câstigat Trofel „Mãrul de Aur”) si la pop românesc (obtinând premiul II).

Festivalul – Concurs International „Mãrul de Aur” Chisinãu, ajuns la cea de-a VIII-a editie, s-a desfãsurat la Filarmonica Nationalã „Serghei Lunchevici” din Chisinãu, în perioada 27 – 28 octombrie. Organizatorul evenimentului a fost RAF STUDIO în parteneriat cu Directia de culturã a municipiului Chisinãu, TVR Moldova, Franzeluta si FNM. Producãtor al Festivalului – Concurs International ,”Mãrul de Aur” este Ina Bobeicã, vice-presedinte moderator fiind Rafael Bobeicã, iar prezentatorul acestui minunat eveniment a fost Andrei Velescu. Juriul a fost format din personalitãti renumite ale muzicii usoare internationale, având în componentã si doi vasluieni, profesori renumiti de canto: Bivol Svetlana – Moldova, Luminita Anghel – România, Desislava Radoslavova Stankova – Bulgaria, Astra Bardonavicene – Lituania, Taddeo Angelo – Italia, Dimitri Afterman – Rusia, Marcel Iorga (Vaslui) – România, Valentin Vasopol – România, Lionid Gorciac – Moldova, Dragos Gheorghiu (Bârlad, Vaslui) – România, Valentin Munteanu – România si Marian Stircea – Moldova. Din cadrul Scolii de canto „Soul Music Art” Bârlad a participat Denisa Simion la douã categorii: etno si pop românesc . Ea a obtiut Trofeul categoriei la sectiunea etno si premiul II la pop românesc. Marele Trofeu al Festivalului – Concurs International „Mãrul de Aur” a fost obtinut de cãtre Alferina Elena din Chisinãu !

„Este pentru prima oarã când sunt invitat într-un juriu international sã reprezint România. Mã simt onorat, a fost un festival de primã clasã, o organizare impecabilã, realizatã cu mult efort si timp implicând o întreagã echipã de profesionisti. Am avut ocazia sã ascult, sã admir si sã jurizez voci de copii foarte bine pregãtite. Felicitãri tuturor concurentilor, felicitãri pãrintilor si profesorilor ! Felicitãri Denisa Simion pentru prestatia ta din cadrul acestui festival. Felicitãri organizatorilor!”, a transmis de la Chisinãu, Dragos Gheorghiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.