spot_img
spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Iatã perechile de boboci de la LMK aflate în cursa pentru titlurile de Miss si Mister Boboc

- Advertisement -

PREGÃTIRI…Elevii de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui se pregãtesc intens pentru una dintre cele mai importante petreceri din viata unui licean: Balul Bobocilor, în cadrul cãruia vor fi votati cei mai frumosi, spontani si inteligenti elevi de clasa a IX-a. Evenimentul va avea loc vineri, 9 octombrie, la Casa de Culturã “Constantin Tãnase” Vaslui, începând cu ora 18.00. 14 concurenti s-au înscris în competitie anul acesta, tema aleasã de organizatori fiind una deosebitã -”Case Regale”. Fiecãrei echipe îi corespunde câte o tarã, iar ineditul constã în faptul cã elevii vor purta “costumatii de modã veche” si întrebãrile de la proba de culturã generalã vor avea legãturã cu tema. Cititi în rândurile urmãtoare mai multe informatii despre cei 14 bobocei: care sunt pasiunele lor si ce calitãti îi recomandã pentru un astfel de concurs.

Alegerea temei nu a fost întâmplãtoare, organizatorii au vrut ca aceasta sã fie ancoratã în prezent, dar în acelasi timp sã se poate crea o legãturã si cu trecutul, cu istoria. “Au existat mai multe idei în ceea ce priveste tema Balului din acest an. Am ajuns la concluzia cã cea mai potrivitã este <<Case Regale>> dupã ce ne-am consutat toti organizatorii, adicã elevii din clasele a XI-a, pe un grup de facebook. De asemenea, ne-am consultat si cu domnii profesori. Am încercat sã respectãm tiparul, astfel cã nu avem probe surprizã. Debutul se va face cu o defilare si prezentarea concurentilor, vor urma proba de dans, proba de culturã generalã, proba la alegere, proba elegantei”, au dezvãluit douã dintre organizatoare, Amalia Alexandra German si Andreea Teodora Ghiurtu. Vom prezenta în continuare echipele într-o ordine aleatorie.

Arlett si Antonio – Olanda

Arlett Evelyn Faifer face voluntariat de câtiva ani si s-a remarcat inclusiv peste granite, eleva fiind nominalizatã de World Vision România la Premiul International pentru Pace al Copiilor. Aceasta este membrã si presedinte la nivel national al Consiliului Consultativ al Copiilor WVR. Nu e de mirare cã citatul ei preferat este: “Fii schimbarea pe care vrei sã o vezi în lume”. A reprezentat România la numeroase evenimente internationale, iar participarea la Balul Bobocilor reprezintã o nouã provocare. Un lucru inedit este cã a fost numitã dupã sotia unui mare om politic, Corneliu Coposu, care se numea Arlette. Partenerul acesteia, Antonio-Mihai Radu, este pasionat de dans, istorie si geografie. “Participarea la Bal este o experientã unicã din punctul meu de vedere. Carisma mã va ajuta sã câstig, am un fel de a fi mai special”, a declarat Antonio.

Teodora si Toma – Monaco

Teodora Ioana Niculae este o elevã care are înclinatii artistice. Cânta la pian din clasa a V-a si în timpul liber îi place sã citeascã. Eleva spune cã se ghideazã dupã un motto simplu, dar eficient: “În viatã nimic nu este imposibil”. “Participarea la Balul Bobocilor este ceva unic în viatã, cred cã evoluezi prin aceastã experientã”, a declarat Teodora, care a adãugat cã este o adolescentã rãbdãtoare si perseverentã. Toma Pãstrascu, partenerul acesteia, se descrie ca fiind modest, sociabil si carismatic, calitãti pe care mizeazã pentru a obtine marele premiu. “Îmi plac foarte mult animalele si ador sã petrec timp cu ele. Am un câine pe nume Sammy, este rasã purã – Samoyed. Fac voluntariat la Kiwanis si îmi place sã pun un zâmbet pe fetele oamenilor”, a mai spus Toma.

Viviana si Sergiu – Spania

Viviana Maria Bulugu este o micã artistã. Cântã de 8 ani muzicã popularã fiind membrã a Cercului de Etnografie si Folclor “Floarea Dorului” de la Palatul Copiilor Vaslui. De asemenea, cântã la chitarã si este pasionatã de dans. “M-am înscris la acest concurs din dorinta de a cunoaste liceeni noi, dar si din curiozitate, deoarece pânã acum am participat la Baluri doar ca membru organizator sau am cântat la astfel de evenimente”, a declarat eleva. Aceasta a spus cã are încredere cã va câstiga pentru cã “nimic nu este imposibil pentru un suflet ambitios”. Sergiu Esanu are o mare pasiune – informatica, dar îi place si sã iasã cu prietenii în oras. Ceilalti concurenti au spus cã are un simt al umorului foarte dezvoltat si cã este o fire energicã. “M-am înscris la concurs pentru cã sunt un bãiat chipes. Am vrut sã învãt sã dansez si sã leg prietenii noi”, a declarat Sergiu.

Emilia si Vasi – Danemarca

Andreea Emilia Larion este o fire sociabilã, îi place sã danseze, sã asculte muzicã si sã iasã în oras cu prietenii. “La scoala la care am învãtat pânã acum, Scoala Gimnazialã <<Stefan cel Mare>>, se organizeazã un Bal în clasa a VIII-a. Am vizionat multe baluri, am participat si eu si mi-a plãcut experienta, de aceea am zis sã încerc si la liceu”, a spus eleva, care a adãugat cã atitudinea sa si personalitatea o vor ajuta în competitie. “Sunt ambitioasã, perfectionistã, atentã la detalii si inteligentã”, a mai declarat Emilia. Vasile Dibu (Vasi) este pasionat de masini si ciclism. “M-am înscris în competitie pentru cã este o experientã unicã si nu am nimic de pierdut. Eu am încredere cã voi fi Mister Boboc”, a spus Vasi. Citatul sãu preferat este “Festina lente” (Grãbeste-te încet!).

Andreea si Sebastian – Anglia

Andreea Cîrlan s-a înscris la concurs din dorinta de a-si crea amintiri frumoase, de a cunoaste oameni noi si a lega prietenii, dar si pentru cã a considerat cã în felul acesta îsi valorificã timpul liber. Asta pentru cã elevii au învãtat multe lucruri noi, printre care diferite tipuri de dans. Este talentatã, a cântat într-un cor în cadrul Palatului Copiilor, dar a ales sã se dedice mai mult studiului si a lãsat pasiunea pentru muzicã pe locul doi. În ceea ce priveste punctele sale forte, Andreea a declarat: “Consider cã naturaletea iese cel mai bine în evidentã si duiosia specificã vârstei”. Sebastian Dudãu, ca majoritatea adolescentilor, este pasionat de sport. De asemenea, este membru Interact. “Cred cã am sanse sã câstig pentru cã sunt sarmant, sociabil, vesel, ambitios”, a declarat acesta.

Andra si Robert – Suedia

Andra este o fire sportivã si a practicat 3 ani Ju Jitsu. A participat la numeroase olimpiade sportive, dar este pasionatã si de picturã, lucrãrile sale fiind expuse pe holurile Scolii Gimnaziale “Alexandra Nechita”, acolo unde a învãtat pânã în clasa a VIII-a. Interesant este cã Andra gãteste cu plãcere, mai ales dulciuri. “De fiecare datã când vãd o retetã interesantã pe Instagram, o încerc”, a declarat eleva, care a mai spus cã este ambitioasã, perfectionistã, energicã si cooperantã. Pasionat de sport, si anume de Basket, este si partenerul Andrei, Robert Stefan Rãutã. “Pentru optimisti viata nu este o problemã, este o solutie”, a declarat elevul, acesta fiind optimist si în ceea ce priveste votul juriului din seara Balului. “Am auzit de la prieteni cã experienta participãrii la Balul Bobocilor este interesantã, cã am sansa de a învãta lucruri noi, astfel cã am decis sã mã înscriu la concurs”, a mai spus Robert, care a pregãtit un moment deosebit pentru proba la alegere, o poveste care se îmbinã cu dansul.

Delia si Eusebio – Belgia

Pasionatã de muzicã, ciclism (vara merge cu bicicleta peste 20 de kilometri în fiecare zi) si literaturã (cartea sa preferatã este “Orasul de sticlã”, autor Cassandra Clare), Delia Irina Mihai a declarat cã participarea la Balul Bobocilor este pentru ea o provocare, mai ales cã initial nu a vrut sã se înscrie în competitie. Cei care au încurajat-o au fost colegii si prietenii. “Mã consider o fire competitivã, perseverentã, iar citatul care mã caracterizeazã este <<Ai încredere si actioneazã ca si cum nimic nu ar fi imposibil.>>“, a spus eleva. Partenerul sãu, Eusebio Rares Nicolae Anitei, joacã fotbal în cadrul Liceului cu Program Sportiv. S-a întors victorios alãturi de colegii sãi de la numeroase competitii internationale, de aceea are încredere cã va câstiga si titlul de Mister Boboc. “Am fost în Spania, Franta, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Portugalia”, a dezvãluit Eusebio. Ideea de a participa la Bal i-a venit în urmã cu 2 ani. “Din clasa a VII-a vreau sã particip la Balul Bobocilor. Mi se pare o experientã uimitoare, înveti sã dansezi, te ajutã sã te dezvolti, sã te adaptezi mai usor la viata de licean”, a declarat Eusebio.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.