spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Recunoasterea valorii: Olimpicii bârlãdeni, premiati de Primãrie! | FOTO | VIDEO | FACSIMIL

- Advertisement -

PERFORMANTÃ Elevii din liceele bârlãdene care au obtinut premii la Olimpiadele scolare faza pe tarã, cât si profesorii lor, au fost premiati de primarul municipiului Bârlad si de consilierii locali cu sume considerabile, alocate de la bugetul local. Premierea a avut loc la Teatrul „V.I. Popa” din Bârlad, iar pe scenã a urcat aproape tot Consiliul Local Bârlad, care a oferit diplome, flori si bani elevilor premiati.

Teatrul „V.I. Popa” din Bârlad a fost gazda unei festivitãti de premiere a celor mai buni liceeni din Bârlad la învãtãturã si care au obtinut performante notabile la Olimiadele Scolare Nationale din acest an. Primãria Bârlad si Consiliul Local Municipal Bârlad (CLM) au stabilit si aprobat încã din luna septembrie, sumele care se acordã pentru premiile I, II si III, precum si pentru mentiune, atât la elevi individual (obiecte de studiu), cât si la echipe (sportivi). Dacã sportivii au fost premiati la Primãria, în sala de sedinte a CLM Bârlad, elevii olimpici cu rezultate deosebite au urcat pe 31 octombrie pe scena Teatrului „V.I. Popa”, fiecare primind din mâinile primarul sau a consilierilor locali un plic cu bani, diploma de excelentã si flori. Din cei 38 de elevi premiati, 16 sunt de la Colegiul National ”Gheorghe Rosca Codreanu”, care este o adevãratã pepinierã de elitisti, 13 elevi provin de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”, doi elevi de la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza”, doi elevi de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” si trei elevi de la Scoala Gimnazialã ”Episcop Iacov Antonovici”, Scoala Gimanzialã ”George Tutoveanu” si Scoala de arte „N.N.Tonitza” din Bârlad. Dintre cei 38 de elevi, 25 au obtinut mentiune pe tarã. Premiul III pe tarã a fost obtinut de cinci elevi (Andreea Gîbu – Turism, Elena Manoliu-Managementul elevilor, Alexandra Stoleru- Mestesuguri traditionale, Vasile Burghelea – Olimpiada tehnicã, Claudiu Hutanu – Mestesuguri traditionale), premiul II a fost obtinut de trei elevi (Cristina Stavãr – Psihologie, Denisa Tonitã Gherasim – Graficã, Antonia Zavati – chimie), iar premiul I la nivel national a fost câstigat de Elena Cordun – Mestesuguri traditionale, Lucian Albu – flaut, Georgiana Hutuleac – Religie, Alice Giuscã – Psihologie si Valentin Funaru – Geografie. Premiile în bani au fost: pentru mentiune – 500 de lei, premiul III – 600 de lei, premiul II – 800 de lei, premiul I – 1000 de lei.

“I-am premiat pe cei mai buni elevi din Bârlad. Aici este vorba despre o triadã: scoala, familia si autoritãtile. Noi încercãm sã facem ceea ce putem, pentru a le asigura scoli sigure si tot ce au nevoie pentru functionarea acestora. Eu si toti consilierii locali le multumim acestor minunati elevi si ne vom exprima recunostinta prin acordarea acestor premii, atât cât s-a putut din micul nostru buget. Am rugãmintea la acesti elevi exceptionali ca sã se întoarcã dupã studii, mãcar o micã parte dintre ei, înapoi în Bârlad, sã punã umãrul la ridicarea orasului la valoare lui adevãratã”, a precizat primarul Dumitru Boros.

HOTARAREA-NR-317-DIN-26-09-2018-privind-Programul-şi-Devizul-Estimativ-ale-activităţilor-cultural-artistice-din-luna-octombrie-2018.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.