spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Se reface esplanada „Tineretului” din Centrul Bârladului (FOTO)

- Advertisement -

ÎN SFÂRSIT…De câteva zile au fost demarate lucrãrile de refacere a esplanadei din fata  blocului 3, de pe strada Republicii, la numãrului 190, zona fostului Magazin „Tineretului”. Aceastã esplanadã n-a fost reparatã niciodatã de la „nasterea” ei din „epoca de aur” a comunismului, primarul Dumitru Boros reusind sã refacã lucrarea dupã ce mai multi cetãteni din zonã s-au arãtat nemultumiti de cum arãta: deterioratã la maxim.

Întrucât aceastã alee pietonalã a fost si este în continuare foarte tranzitatã, de-a lungul timpului pavajul existent s-a deteriorat grav, aici nefiind efectuate lucrãri de reabilitare niciodatã. În plus, proprietarii de magazine de la parterul blocului 3 precum si locatarii imobilului au solicitat ajutorul conducerii Primãriei, dupã ce au constatat cã, din cauza degradãrii aceluiasi pavaj, de fiecare datã când ploua, apa intra în spatiile comerciale si se scurgea în subsol.

„Aceastã esplanadã este pe domeniul public, în centrul orasului si, dupã cum se vede, s-a deteriorat foarte tare. Este vorba si despre vechimea lucrãrii, dar si a traficului pietonal intens. Prin urmare, întrucât au venit si solicitãri din partea locatarilor blocului si a agentilor economici din zonã, am decis reabilitarea, refacerea esplanadei. Dupã mai multe analize tehnice, care au vizat inclusiv pãstrarea vechii arhitecturi, s-a decis cã cea mai bunã solutie ar fi sã montãm pavele, care rezistã mult mai bine la trafic si la intemperiile naturii”, a declarat primarul Dumitru Boros. Lucrãrile de reparatii au o valoare de 98.000 lei, se desfãsoarã pe o suprafatã de 540 metri pãtrati si va fi terminatã în 45 de zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.