spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Un tânãr din Murgeni, câstigãtorul Trofeului de Excelentã al Concursului “Învingãtor prin artã”

- Advertisement -

PREMIU… Alexandru Bucur are 18 ani, este din Murgeni, si de curând a câstigat Trofeul de Excelentã al Concursului “Învingãtor prin artã”, organizat de Ministerul Educatiei Nationale din România si Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetãrii al Republicii Moldova. Tânãrul este elev al Liceului “Ghenutã Coman”, si a participat la aceastã competitie cu douã poezii: “Mic orfan” si “Moarte bunã”. “Când am auzit cã am câstigat, nu-mi venea sã cred. Câteva secunde cred cã am fost în stare de soc. Eu am mai participat si la celelalte editii, însã nu am reusit sã iau decât mentiuni si locul 3. Sunt foarte fericit, mã simt mândru pentru cã, dupã atâtia ani de muncã, în sfârsit, apar si rezultatele”, a povestit Alexandru.

Tânãrul a început sã scrie poezii în urmã cu trei ani de zile, fiind inspirat de starea sa emotionalã. “Încerc sã scriu o poezie în care sã descriu într-un mod ciudat, dar totusi fascinant, un obiect sau o persoanã. Nu mã stresez foarte tare cu rimele si încerc sã fac o poezie care sã prezinte si sã redea starea mea emotionalã, o poezie prin care îmi exprim propriile trãiri si pãreri. Dar uneori mã mai inspir si din temele bacoviene”, a povestit Alexandru. Tânãrul este si voluntar la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde alãturi de asistentul social Sergiu Stratulat ajutã la organizarea a diverse activitãti pentru bolnavi, initiind campanii umanitare. Luna trecutã, spre exemplu, a organizat a doua editie a evenimentului “Magia Crãciunului”, campanie prin care a reusit sã ajute copii proveniti din familii defavorizate. “Asistenta socialã este, de fapt, una dintre optiunile mele în ceea ce priveste profesia pe care as putea sã o urmez dupã terminarea liceului. Visul meu este sã construiesc un centru social pentru oamenii nevoiasi. O altã variantã ar fi sã dau la Asistentã Medicalã, însã mã voi decide dupã ce voi da Bacalaureatul”, a mai spus tânãrul.

Redãm în rândurile urmãtoare versurile uneia dintre poeziile cu care Alexandru a participat la Concursul “Învingãtor prin artã” – “Mic orfan”:

“Ai lãsat Doamne pe lume

Copii mici nelegãnati

Farã sã aibã vreun nume

De mamã nu-s mângâiati

În centre fãcute-anume

Amãrîti si singurei

Nimeni nu le poate spune

Ce se-ntâmplã azi cu ei

Mama care i-a dat viata

Si la san l-a alãptat

S-a-ndurat sã-l lase – odatã

Pe stradã abandonat

A crescut, asa cum poate

Altii nu ar fi gândit

Iar în sufletul lui mare

Simte cã e fericit
L-a avut pe Dumnezeu

Sã-i vegheze mereu somnul

Ura el nu o cunoaste

Cãci iubeste prea mult omul

Iubeste viata în sine

Cu ce-i dãruieste ea

Si cu bune, si cu rele

Dumnezeu l-o ajuta
Iar seara pânã adoarme

Spune-n gând o rugãciune

Doamne sã-i dai sãnatate

Mamei care mi-a dat zile”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.