spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

EXCLUSIV: Spovedania elevului care a omorât un om cu masina, la Bãcani

- Advertisement -

MÃRTURIE….Soferul Florin B., de 18 ani, care a fost implicat în accidentul de sâmbãtã, 23 martie, pe drumul Bârlad-Bãcani, în urma cãruia a murit un om, a decis sã vorbeascã. Dupã zile întregi de tãcere, Vremea Nouã a obtinut mãrturisirea lui Florin B., de la Ivesti, elev care este vinovat de moartea inginerului Dumitru Zamfirache. Bãiatul a mãrturisit cã este coplesit de cele întâmplate, cã suferã enorm si îsi cere iertare de la rudele inginerului, precizând cã nimic din ce s-a vehiculat pânã acum nu este adevãrat. Vã prezentãm în exclusivitate ce a spus tânãrul sofer, posesor de permis auto de doar trei sãptãmâni.

Florin B, elev la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad ne-a contactat ieri la redactia cotidianului nostru, pentru a oferi varianta sa referitoare la cele publicate pânã acum. Vã reamintim cã în urma accidentului, inginerul Dumitru Zamfirache, din Bârlad, de 59 de ani, si-a pierdut viata, sfârsind între fiarele contorsionate ale masinii lovite frontal de masina condusã de Florin B. Acesta a mãrturisit cã suferã, are cosmaruri, este bulversat si nedumerit, îsi cere iertare de la rudele inginerului si merge la un psiholog, pentru a putea depãsi momentul. Recunoaste cã a derapat, având în curbã vitezã de 70 de km la orã, dar spune cã nu era nicio întrecere între masini.

„Nu este chiar asa cum s-a spus pânã acum … Tot ce este de stiut este cã eu am plecat de acasã sã îmi iau geanta de la un coleg , deoarece am uitat-o în masina lui. Am luat geanta, si la un moment dat l-am depãsit pe colegul ãsta al meu. De la o depãsire pânã la întreceri ilegale e mult… si nu am depãsit în curbã, am martori. Apoi a urmat acea curbã care la prima vedere era relativ usoarã, apoi a devenit deodatã bruscã, am pus frânã si cred cã am derapat din cauza asfaltului prost, pietris  pe margine dar cred eu cã si din cauza vitezei neadaptate în curbã . Nu aveam peste 100 km/h cum zic altii. Am intrat cu 70 km/h în curbã, iar acul s-a oprit la 50 km/h. Eu nu îmi mai aduc aminte cum a fost impactul, deoarece am suferit un soc. Si acum trec printr-o traumã . Am contactat tot mai multi psihologi sã mã ajute sã trec peste acest moment. Regret enorm cele întâmplate, dacã sunt tânãr asta nu înseamnã cã sunt teribilist si am boala vitezei. M-am grãbit pentru a ajunge la scoalã, deoarece eram în întârziere si trebuia sã ajung la un concurs foarte important. Si faza cu primul ajutor este deja de o nesimtire totalã, oricine ar fi declarat. Eu dupã impact abia m-am dat jos din masinã , eram inconstient, nu stiam ce se întâmplã cu mine, iar primul lucru pe care l-am fãcut m-am dus la masina dânsului sã încerc sã vãd cum este, usa nu se deschidea, era blocatã. Imediat a sunat la ambulantã alt martor din spate. Nu a murit strivit, eram eu socat si nu mai tin minte cu certitudine, dar în masinã totul era la locul lui, nu a murit strivit de fiare. Mã gândesc la familia dânsului, si au tot dreptul sã ma urascã, sã mã dusmãneascã si sã îmi adreseze orice cuvinte .. îmi pare rãu. Acum vom vedea la expertiza masinilor, dacã dânsul avea probleme de sãnãtate sau consumase alcool înainte. Si sã lãsãm pe cei responsabili sã judece. Cine a declarat acele mizerii ( scuzati-mi limbajul) mai devreme… adicã cum poti spune asa ceva? Eu nu am cerut îngrijiri medicale. Dumnezeu a avut grijã de mine si am scãpat cu câteva rãni de la centurã pe piept, câteva zgârieturi pe mâna, si câteva vânãtãi la picior. Nu stiti ce e în sufletul meu”, ne-a precizat Florin B.

Adolescentul s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpã

Vã reamintim care a fost si pozitia IPJ Vaslui în acest caz: „În urma accidentului, soferul de 59 de ani din Bârlad a decedat. Soferul care se face vinovat de producerea accidentului este din comuna Ivesti, are 18 ani, si detinea permis de conducere de trei sãptãmâni. Acesta, într-o curbã de pe drumul judetean Bãcani – Bârlad, a pãtruns pe contrasens (el circula dinspre Bãcani spre Bârlad – n.r.), a pierdut controlul volanului si a intrat frontal în masina condusã de bãrbatul de 59 de ani, care se deplasa regulamentar (dinspre Bârlad spre Bãcani- n.r.). În urma impactului, victima a decedat. Soferul de 18 ani a fost testat pentru a se vedea dacã a consumat alcool, rezultatul fiind negativ. În cauzã s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã si urmeazã sã se facã cercetãri”, a precizat pe 24 martie, Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.