spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Presedintele CCIA Vaslui: “Este o gresealã sã se ia oameni de la presã, pentru listele partidelor”

- Advertisement -

ANALIZÃ… Cu câteva zile înainte de declansarea campaniei pentru europarlamentare, tot mai multe voci din mediul economic al judetului Vaslui sustin cã asteptãrile legate de alegerile din 26 mai sunt foarte mari, pentru cã aceste alegeri ar putea aduce un plus pentru zona Moldovei, una din cele mai sãrace din UE. Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert judetene vorbeste chiar de faptul cã “trebuie sã trimitem oameni care sunt cu adevãrat români la Bruxelles”, într-un moment în care principalele institutii ale statului sunt atacate din toate pãrtile. “Din punctul nostru de vedere, al oamenilor de afaceri din judetul Vaslui, alegerile din 26 mai sunt un exercitiu democratic, unde se regãsesc într-o campanie electoralã – sperãm, civilizatã, dar ne asteptãm la atacuri sub centurã si de o parte si de alta! – si îmi doresc ca aceia care acced în Parlamentul European chiar sã ne reprezinte. Sã nu uite cã sunt români. Este nevoie sã întãrim statul român. Vulgarizarea, care are azi loc în politicã, si vandalizarea unor institutii de primã mânã, fie cã vorbim de Bisericã, de Armatã sau alte servicii, ne fac un mare rãu”, sustine reprezentantul mediului de afaceri din judetul Vaslui.

“Unii dintre actualii europarlamentari nu aveau ce cãuta în Parlamentul European. Nu am sã fac greseala sã-i critic pe cei de dreapta sau pe cei de stânga. Unii dintre ei nu au reprezentat România acolo. Nu au avut o pozitie echidistantã fatã de problemele majore ale tãrii”, sustine presedintele CCIA, pe un ton critic, care include si unii politicieni de top din judet. “Ce se întâmplã acum este un joc de glezne, prin care nu sunt lãsati unii sã acceadã spre Bucuresti, nu intru în detalii, unele sunt chiar treburi de familie. Dar, judetul Vaslui are una sau douã personalitãti, care pot ajunge fie ministri, fie în Parlamentul European”, constatã presedintele CCIA Vaslui. Pe 26 mai, oamenii de afaceri vor vota în functie de cei care vor demonstra cã sunt români adevãrati, crede Ionel Constantin. “Înainte de toate, trebuie sã ne punem problema, în calitate de cetãteni români, de drepturile pe care le avem, dar si de obligatiile pe care le avem fatã de România. Sunt peste 30 de locuri libere, de directori, directori generali la nivelul Parlamentului European care sunt ocupate de membri ai altor state, pentru cã noi ne faultãm în public si nu suntem în stare sã ne spãlãm rufele , sã iesim curati afarã. Am ajuns, dintr-o tarã medie, cu o diplomatie puternicã, cu ani în urmã, o tarã de mâna a doua. Sunt preocupãri normale pentru noi, oamenii de afaceri”, mai spune acesta. Analizând listele partidelor politice din România, pentru alegerile din 26 mai, Ionel Constantin spune cã “s-a gresit pentru cã s-a iesit din cetãtile de partid si se încearcã sã se ia oameni din alte domenii, cum ar fi presa”. “Eu cred cã trebuie cãutati oameni în interiorul partidelor, pentru cã toate partidele au un nucleu dur, oameni capabili si partidele mari au mult mai multi oameni buni, pe care ar trebui sã-i promoveze. Cred cã si judetul Vaslui ar putea promova oameni de la noi în Parlamentul European, oameni care pot face bine acestei regiuni si, în mod special, judetului Vaslui”, adaugã presedintele CCIA Vaslui.

Sondaje: PSD ar putea câstiga alegerile europarlamentare, PNL pe locul al doilea

Parlamentul European a publicat un nou set de estimãri despre cum ar putea arãta componenta sa dupã alegeri, în baza sondajelor realizate în statele membre înainte de 26 martie 2019. Cifrele provin dintr-o compilatie a sondajelor reprezentative efectuate de institute nationale de sondare a opiniei publice din statele membre si agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European. Conform ultimului sondajul, PSD ar cîstiga alegerile si ar obtine 29%. Tradus în mandate, scorul PSD le-ar aduce social-democratilor 11 mandate în Parlament. Pe locul doi se plaseazã PNL cu 24,7%. Tradus în mandate, scorul PNL le-ar aduce liberalilor 9 mandate în Parlamentul European. Pe locul al treilea se plaseazã alianta USR-PLUS cu 14,2%, un scor care le-ar asigura 5 mandate în Parlamentul European. Pozitia a patra ar trebui sã revinã celor de la ALDE, cu 10,7%, un scor care le-ar aduce 4 mandate. Foarte aproape de ALDE stã Pro România, care se plaseazã pe locul cinci, cu 9,6%, ceea ce le-ar aduce 3 mandate. La limitã este UDMR, cu scorul de 5%, ceea ce le-ar aduce un mandat de europarlamentar. Conform sondajului, PMP nu face pragul electoral si nu intrã în Parlamentul European.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.