spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Judetul Vaslui, numãr record la Olimpiadele Nationale de Limbi Moderne din acest an

- Advertisement -

BRAVO… Rezultatele exceptionale din anii trecuti au adus judetului Vaslui un numãr record de locuri la Olimpiadele Nationale de Limbi Moderne din acest an. Vor participa 50 de elevi, mare parte din ei pregãtiti la filialele Centrului de Excelentã – Vaslui, Bârlad si Husi. Astfel, judetul Vaslui va fi reprezentat de 11 elevi la Limba Englezã, 17 la Limba Francezã, 10 la Limba Italianã, 8 la Limba Spaniolã si 4 la Limba Rusã. “Le urãm tuturor elevilor si profesorilor care-i pregãtesc la scoalã si în filialele Centrului de Excelentã, mult succes!”, le-a transmis inspectorul scolar de limbi moderne, prof. Alexandru Mîtã.

“În anul scolar 2018-2019, datoritã rezultatelor foarte bune obtinute de elevii vasluieni si de confirmãrile din anii trecuti (elevi cu numeroase premii I, II si III si calificati la olimpiadele internationale de limba francezã  – Ioana-Adelina Ralea, de la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, profesor Elena Talasman si rusã – Paul Alexandru Rãileanu, Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” si Irina Demetra Susnea, Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu”, prof. Eugenia Cretanu), vom avea cele mai numeroase echipaje de când se organizeazã aceste competitii scolare, formate din 50 de elevi. Concret, la limba englezã au mai fost alocate încã 3 locuri pentru elevii claselor a IX-a si a X-a (regim de predare normal), astfel încât echipajul judetului Vaslui are 11 elevi (din care 2 de gimnaziu), care vor fi coordonati de doamnele profesor Corina Veliscu (Scoala Gimnazialã „C. Parfene” Vaslui si Centrul de Excelentã Vaslui) si Carmen Luiza Neacsu (Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”) la faza nationalã a acestei olimpiade, care se va desfãsura la Ploiesti, între 22-26 aprilie 2019. La limba rusã, echipajul judetului Vaslui numãrã 4 elevi de liceu (însotiti la etapa nationalã de domnul profesor Dragos Crãescu de la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui). Olimpiada nationalã de limba rusã si limba croatã se va desfãsura la Brãila, între 19-21 aprilie 2019”, explicã inspectorul scolar Alexandru Mîtã într-un comunicat de presã.

Cei mai multi elevi participã la Limba Francezã

La limba francezã avem cel mai mare echipaj din toate timpurile: 17 elevi (judetul Vaslui a primit nu mai putin de 9 locuri suplimentare). Din cei 17 elevi, trei sunt de la gimnaziu, iar 14 – de la liceu, atât de la regimul de predare normal, cât si intensiv. Echipajul judetului Vaslui va fi coordonat de doamnele profesor Camelia Badea si Elena Talasman, la faza nationalã de la Bistrita, care va avea loc între 18-23 aprilie 2019. Profesorul Alexandru Mîtã va face parte, si anul acesta, din Comisia Nationalã a acestei Olimpiade. “Limbile romanice sunt excelent reprezentate si la a doua olimpiadã de profil, organizatã la Orãstie, judetul Hunedoara, între 22-26 aprilie. La limba italianã, judetul Vaslui a mai primit încã 4 locuri, astfel încât echipajul numãrã 10 elevi, din care 4 – de gimnaziu si 6 – de liceu. La limba spaniolã, Vasluiul a mai primit un loc, la gimnaziu, iar echipajul numãrã 8 elevi, din care 3 la gimnaziu si 5 la liceu. În total, la olimpiada nationalã de la Orãstie, echipajul mixt – limbile italianã si spaniolã, e format din 18 elevi si este coordonat de doamna profesor Oana-Maria Uliu (Scoala Gimnazialã „M. Sadoveanu” Vaslui si Centrul de Excelentã Vaslui). Aproape toti elevii participanti fac parte din Centrul de Excelentã Vaslui (prin filialele din Vaslui, Bârlad si Husi). În acest an, pentru prima datã, existã acest Centru de Excelentã care asigurã si un program de pregãtire suplimentarã a loturilor olimpice. Le urãm tuturor elevilor si profesorilor care-i pregãtesc, la scoalã si în filialele Centrului de Excelentã, mult succes!”, a mai transmis inspectorul Alexandru Mîtã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.