spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Ajutor nesperat pentru îngerul cu aripi frânte din Bârlad

- Advertisement -

OAMENI CU SUFLET MARE… Mihai Andrei Arcade,din Bârlad, copilul bolnav de sclerozã tuberoasã Burneviile, a primit o veste extraordinarã, la câteva ore de la aparitia articolului nostru de joi, 11 aprilie. Mama acestuia, Gabriela, aproape îsi pierduse speranta cã va reusi într-un timp atât de scurt sã aibã bani pentru tratamentul vital al copilului sãu. Chiar în ziua aparitiei articolului despre drama lui Andrei, un om de afaceri din Piatra Neamt, Mihai Tãrâtã, a virat în contul mamei suma de 3500 de lei, necesarã pentru douã luni de tratament. Vestile bune au continuat sã curgã. Mai multi binefãcãtori au donat banii necesari pentru încã trei luni de tratament. Este de nedescris bucuria din familia lui Mihai, acum când stie cã bãiatul va putea sã stea fãrã grijã o vreme. Ce va fi pe viitor, numai Dumnezeu stie, însã speranta ca oamenii de bine nu-l vor lãsa pe Mihai la greu, prinde rãdãcini în sufletul acestuia.

Mihai Andrei Arcade are 17 ani, este în clasa a X-a la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, suferã de o boalã rarã si incurabilã! De la trei ani acesta este diagnosticat cu sclerozã tuberoasã – sindrom Burneville, iar aceastã boalã l-a fãcut sã nu-si mai poatã folosi mâna dreaptã deloc. Foloseste la scoalã un laptop, la care tasteazã cu mâna stângã. Ziarul Vremea Nouã a anuntat de joi, 11 martie, cã avea nevoie urgentã de tratament, care costã 1.500 de lei lunar, iar pãrintilor le era imposibil sã-l mai achite. Asociatia „Nãscutã Înger” a pornit o campanie acum, în Postul Mare, pentru a-l ajuta pe acest tânãr sã trãiascã. Si aceasta a dat roade nesperate! Pentru cã anuntasem în ziar cã Mihai mai are tratament numai pânã vineri, 12 aprilie, imediat dupã aparitia apelului, Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt l-a contactat pe omul de afaceri nemtean, Mihai Tãrâtã (fiul lui Culitã Tãrâtã, regretat om de afaceri din Piatra Neamt), care a trimis imediat în contul mamei suma de 3500 de lei, pentru douã luni de tratament. La amiazã deja plecase solicitarea pentru medicamentul care îi mentine echilibrul, astfel încât boala sã nu evolueze rapid. Dar vestile bune nu s-au oprit aici, ci au continuat cu trimiterea în contul mamei a încã 3000 de lei, pentru încã douã luni de tratament, de la alti oameni de bine din tarã, iar prin Asociatia „Nãscutã Înger” un român stabilit în Italia va trimite tratamentul pentru încã o lunã.

Reactia mamei este una emotionalã

„Nu am cuvinte sã multumesc ziaristilor de la Vremea Nouã, care sunt cu adevãrat oameni sãritori. Îmi pierdusem orice sperantã, noi deja ne asteptam sã fim executati silit, la câte datorii avem, asa cã nu mai avea de unde sã mai facem rost de bani pentru tratamentul copilului si eram disperati! Multumim domnului Mihai Tãrâtã, multumim doamnei Carmen Suciu, de la Asociatia <<Nãscutã Înger>>, multumiri infinite tuturor celor care au fãcut posibilã aceastã minune în Postul Mare!”, a spus cu lacrimi în ochi Gabriela Mocanu, mama lui Mihai Arcade.

Ce este Scleroza tuberoasã Burneville?

Scleroza tuberoasã este o afectiune geneticã multisistemica caracterizatã prin hamartoame (tumori benigne) rãspândite în diverse organe, inclusiv creier, cord, piele, rinichi, plãmâni si ficat.  Manifestãrile intiale principale constau în triadã formatã din convulsii, retard mental si pete albe congenitale la nivelul pielii. Caracteristice pentru boalã si patognomonice (pun diagnosticul) sunt angiofibroamele faciale, dar acestea nu apar pânã în primii 3 sau 4 ani de viatã.  Debutul bolii are loc în copilãrie, afecteazã în aceeasi mãsurã ambele sexe. Fãrã a exista un tratament specific al acestei maladii, boala nefiind vindecabilã, tumorile pot fi doar tinute sub control, cu tratamentul adecvat pentru fiecare manifestare a bolii, în parte.

Mihai are nevoie de o curã la salinã

MESAJ…Nevoile pentru boala teribilã de care suferã Mihai Arcade, a cãrei sperantã de viatã era de 17-18 ani, sunt mari. În afarã de tratament, el are nevoie de o alimentatie corespunzãtoare, precum si de cure la Salinele de la Târgu Ocna, care fac adevãrate minuni pentru suferinzii cu acest diagnostic. Asa cã, acesta viseazã cã iepurasul de Paste sã-i ofere si aceastã posibilitate. În acest moment, veniturile pãrintilor nu sunt mari si face ca deplasarea la Târgu Ocna sã fie imposibilã. Din indemnizatia de asistent personal a mamei si salariul tatãlui de asistent medical, Mihai nu-si permite sã achite costurile pentru o astfel de curã, fiindcã pe lângã tratament obisnuit si deplasarea la salinã, nevoile sunt mari: controalele la Bucuresti pentru investigatii medicale, tratamente recuperatorii, etc. Cu tristete, mama lui Mihai ne-a spus cã are probleme chiar în a-i cumpãra haine copilului, care în varã va împlini 18 ani. Cine doreste sã-l ajute în continuare pe Mihai, o poate face donând bani în contul mamei, Gabriela Alina Mocanu, deschis la Raiffeisen, filiala Bârlad: RO58 RZBR 0000 0600 0740 4135. Mama lui Mihai poate fi contactatã la telefonul 0727073477.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.