spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

De Paste, un tânãr anonim din Vaslui a fãcut fericite mai multe persoane

- Advertisement -

GENEROZITATE… Este tânãr, este din Vaslui, si cu câteva zile înainte de Paste, ne-a oferit tuturor o lectie de modestie si altruism. Zilele trecute a venit la redactie, si fãrã a sta prea mult la discutii, ne-a lãsat 1.500 de lei spunându-ne doar atât: <luati alimente, dulciuri, ce credeti cã e nevoie pentru o familie, douã sau trei, câte credeti de cuviintã. Nu dati banii, cumpãrati voi ce credeti cã au nevoie. Nu vreau sã se scrie sau sã mi se facã publicã identitatea>. Si a plecat. Am rãmas cu totii blocati, fãrã cuvinte. Ulterior am aflat cine era, am stat de vorbã cu el la telefon, si de comun acord, am stabilit ca de banii respectivi sã facem fericite trei cazuri: mama din Duda Epureni, care îsi creste singurã cei 5 copii si care a avut un mare necaz luna trecutã (n.r. i-a luat foc casa), trei elevi calificati la faza nationalã a douã olimpiade si un concurs, precum si mãicutele de la Mãnãstirea Ivãnesti.

În primul caz, al celor cinci copii din Duda Epureni, am cumpãrat alimente, dulciuri, fructe si produse de igienã. De departe, cea mai mare bucurie au produs-o prãjiturile si ciocolatele. „Noi am început pregãtirile de Paste cu curãtenia, încã mai am câteva lucruri de spãlat. Multumim celui care s-a gândit la noi si a fãcut posibil acest ajutor. Tot ce am primit este binevenit, pentru cã noi, dupã incendiul care dãrâmat casa, am rãmas fãrã aproape nimic. Am fost nevoiti sã o luãm de la capãt, noroc de domnul Dulute, care ne-a ajutat, cumpãrând pentru noi aceastã casã”, a spus Zâna Manea, mama celor cinci copii.

Dulciuri si prãjituri pentru trei copii olimpici

Cel de-al doilea caz este reprezentat de trei copii inteligenti din localitatea Draxeni, comuna Rebricea. Este vorba despre Vlãdut Costan (clasa a VII-a), calificat la Olimpiada Nationalã de Biologie, Cãtãlin Zaharia (clasa a XI-a), calificat la Olimpiada Nationalã de Istorie, si Cristina Baciu (clasa a IX-a), calificatã la faza nationalã a Concursului de Chimie „Petru Poni”. La ei am mers joi, cu câte un pachet format din prãjituri si diferite produse de ciocolatã, specifice Pastelui. Vlãdut si Cãtãlin sunt chiar vecini, stau unul lângã altul. Nu erau acasã însã niciunul, pentru cã se aflau în Bihor (Oradea), respectiv Drobeta Turnu-Severin, acolo unde se desfãsurau fazele nationale ale olimpiadelor. Cadourile pentru acestia au fost preluate de pãrintii lor. „Voi face o pozã si i-o voi trimite. În câteva minute, va fi la curent cu ce a primit”, ne-a spus mama lui Cãtãlin. „În numele lui Vlãdut, multumesc. Se va bucura când va auzi ce a primit”, a adãugat mama lui Vlãdut. Pe Cristina, însã, am gãsit-o acasã. Cadoul a bucurat-o foarte mult, mai ales cã nu se astepta sã-l primeascã. „Nu credeam cã cineva se va gândi sã-mi facã un cadou. Multumesc mult! Sper sã obtin un rezultat bun si la faza nationalã a Concursului de Chimie „Petru Poni”, care va fi luna viitoare”, a spus Cristina.

Poduse de curãtenie pentru Mãnãstirea de la Ivãnesti

Al treilea caz cãtre care ne-am îndreptat a fost Mãnãstirea de la Ivãnesti. Aici am vorbit în prealabil la telefon cu maica staretã Antonia, pe care am întrebat-o de ce ar avea nevoie. „Produse care sã ne ajute la fãcut curat, de la detergent de vase pânã la detartrant. Produse alimentare, precum fãinã, ulei, orez, ne mai aduc oamenii, însã produsele de curãtenie trebuie sã le cumpãrãm din banii nostri, iar acum, de când cu noua bisericã pe care o avem în constructie, e mai greu”, a rãspuns maica staretã. Zis si fãcut! De 500 de lei au fost achizitionate mai multe produse de curãtenie, precum si servetele, role de hârtie sau sãpun lichid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.