spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Incompetentul de la DRDP Iasi: în sapte ani nu a putut sã facã un pod de 10 m, între Vaslui si Bacãu!

- Advertisement -

DEMISIA!… De mai bine de sapte ani de zile, vasluienii sunt martorii unei incompetente totale din partea celor care coordoneazã activitatea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. Un pod de câtiva metri, situat pe drumul national Vaslui-Bacãu, în satul Strãminoasa, zace distrus de ani de zile, iar podul improvizat este luat de ape, periodic. Vina este a celor care conduc DRDP Iasi, în spetã a directorului general Mugurel Ovidiu Laicu. Povestea este tipicã pentru autoritãtile din România: cu câtiva ani în urmã, o viiturã extraordinarã a distrus total podul de pe drumul national 2F, care leagã judetele Vaslui si Bacãu. Cei de la Drumuri Nationale regionale Iasi au improvizat o trecere pentru masini cu un singur sens, spunând cã vor reface podul. Au trecut anii si podul nu s-a mai fãcut. Recent, un potop a distrus din nou improvizatia celor de la DRDP, lãsând douã judete fãrã cale de comunicare pânã marti, spre prânz. „Stiu cã e greu, dar asta e situatia. Noi nu facem lucrãri de artã, cum sunt podurile. S-a terminat studiul de fezabilitate, urmeazã proiectarea si executia… Ce sã fac? Sunt 730 de poduri în aria mea de competentã”, spune, panicat, directorul Directiei Regionale a Drumurilor Nationale Iasi.

Luni seara, circulatia rutierã pe Drumul National 2F a fost întreruptã pe raza localitãtii Strãminoasa (judetul Bacãu), la limita cu judetul Vaslui. Situatia, conform Prefecturii Vaslui, „a fost impusã de precipitatiile abundente care au cãzut si care au dus la umplerea sectiunii podului provizoriu din localitate”. Circulatia a fost reluatã marti dimineatã, în jurul orei 7:45. Bãtaie de joc sau indiferentã fatã de locuitorii din judetele Vaslui si Bacãu, din partea celor care conduc DRDP Iasi? Cum este posibil ca, de ani de zile, sã lasi un pod improvizat, cu trei tuburi de 3×3 metri deschidere, care sunt luate de ape la primul suvoi mai important? Indiferenta, incompetenta si bãtaia de joc la care sunt supusi locuitorii din Bacãu si Vaslui de cãtre conducerea DRDP Iasi nu are limite. Sã ne amintim: Stire 16 iunie 2018 – „Drumul national Bacãu-Vaslui a fost închis traficului din cauza unei viituri care a rupt un pod. Traficul rutier dintre municipiile Vaslui si Bacãu pe ruta directã de pe drumul national DN 2F este blocat, sâmbãtã dupã-amiazã, din cauza unei viituri care a rupt un pod la granita dintre cele douã judete. Pe raza localitãtii Strãminoasa, o viiturã puternicã a acoperit partea carosabilã în zona podului improvizat de peste soseaua nationalã”. Altã stire, un an mai devreme, pe 15 mai 2017 – „Drumul national DN 2F a fost blocat la granita dintre judetele Vaslui si Bacãu, la iesirea din localitatea Strãminoasa, traficul fiind dirijat de cãtre politisti pe raza comunelor Dragomiresti si Plopana, care au întors din drum soferii ori i-au îndrumat pe rute alternative. Traficul a fost întrerupt din cauza unui pod improvizat distrus de o viiturã. Podul din Strãminoasa, distrus de viitura de sâmbãtã seara de pe râul Tutova, a fost refãcut de cãtre angajatii companiei, dupã mai bine de 24 de ore în care au lucrat permanent”. Cum este posibil ca un pod de câtiva metri sã stea distrus de 7-8 ani de zile, în timp ce soferii trec pe o improvizatie amãrâtã, care la primul suvoi de apã cedeazã?

Directorul general al DRDP Iasi, depãsit de situatie

L-am contactat seara trecutã pe directorul general al DRDP Iasi, Mugurel Ovidiu Laicu, pentru a-l întreba de ce nu se face acest pod, de ani si ani de zile. „Da, stiu povestea de acolo, podul este prins în procedurã… Ce procedurã? S-a terminat studiul de fezabilitate, dupã care trecem la faza de proiectare si executie. Sper ca pânã la finele anului, sã terminãm cu licitatia pentru proiectare si executie si sã trecem la treabã. Dar stiti ce greu e cu constructorii? Nu mai gãsesti pe nicãieri”, se plânge directorul general al DRDP Iasi. Judetele Vaslui si Bacãu au, însumate, în jur de 1 milion de locuitori.

„Am 730 de poduri în toatã regiunea”

NEPÃSARE…Adicã, 1 milion de oameni care circulã pe singurul drum national dintre cele douã judete, DN 2F, sunt la mâna sefului de la Drumuri si Poduri Iasi, care spune cã „am pe cap peste 700 de poduri în toatã regionala, mai precis 730”. Adicã nu are timp sã se ocupe si de acesta, are lucruri mai importante de fãcut, onor vicepresedintele PSD Iasi. „Domnule director general, aveti dotare, statii de betoane si asfalt, de ce nu faceti podul acesta de atâtia ani?”, l-am întrebat pe Laicu. „Noi nu ne bãgãm la lucrãri de artã, noi facem lucrãri mai simple, cum ar fi asfaltãrile. Podurile sunt lucrãri de artã, este nevoie de calcule din partea specialistilor, de aceea le scoatem la licitatie pentru proiectare si executie. Nu am numai un pod în atentie, am 730 de poduri de care mã ocup. De exemplu, podul de la dvs., de la Crasna, vreau sã-l scot anul acesta la proiectare si executie si sper ca în doi-trei ani sã se rezolve problema si acolo”, spune Laicu. Adicã e mai simplu sã faci bani cu sacul la asfaltãri, Dumnezeu stie cât de bine fãcute!, decât sã te bagi sã faci un lucru trainic, de care sã beneficieze sute de mii de oameni. Cu astfel de directori (culmea, seful DRDP Iasi e bârlãdean, n.r.) ne asteptãm ca si peste 10 ani sã auzim cã podul improvizat de pe DN 2F a fost luat de ape…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.