spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Dorel Visan si Bogdan Stefãnescu vin la Bârlad cu „Flautul la puterea poeziei” (VIDEO)

- Advertisement -

NOUTATE… Consiliul Judetean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan”, Consiliul Local si Primãria Bârlad vã invitã la spectacolul extraordinar derulat sub genericul „Flautul fermecat – Flaut la puterea poeziei”, sustinut de actorul Dorel Visan si flautistul Ion Bogdan Stefãnescu. Spectacolul va avea loc joi, 6 iunie, începând cu ora 20:30 la Pavilionul expozitional „Marcel Guguianu”. Biletele de intrare la eveniment pot fi achizitionate de la sediul muzeului din str. Marcel Guguianu, nr. 4-6.

Flautistul Ion Bogdan Stefãnescu porneste din nou la drum într-un turneu extraordinar. Între 6 iunie si 1 iulie va sustine sase recitaluri în sase orase din cele trei provincii istorice ale României. Turneul Flautul Fermecat 2019, debuteazã în acest an la Bârlad si se desfãsoarã sub titlul „Flaut la puterea poeziei” fiind un spectacol de muzicã si poezie în care vocea inegalabilului actor Dorel Visan se împleteste cu sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Stefãnescu.

„Aceastã formulã artisticã pe care am exersat-o de-a lungul timpului mai ales cu tatãl meu, Eusebiu Stefãnescu, în zecile de spectacole de muzicã si poezie pe care le-am realizat împreunã si în alte foarte multe în care am participat alãturi de actori precum Gheorghe Cozorici, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Bãlãnutã, Florian Pittis, Mircea Albulescu sau Alexandru Repan îsi are rãdãcinile în cele mai îndepãrate timpuri, când ritualurile care puteau influenta chiar si natura se bazau pe armonia dintre cuvânt si muzicã. Viata nu putea si nici nu poate avea consistentã si sens fãrã aceastã armonie de sorginte zeiascã, transmisã nouã prin Orfeu. În acest spectacol, muzica pe care am compus-o, a fost special gânditã pentru a sustine farmecul rostirii unui actor fenomenal cum este Dorel Visan.”, declara Ion Bogdan Stefãnescu în pregãtirea turneului.

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat în ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Stefãnescu, unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei românesti actuale, artist preocupat în mod creativ de a face din concertele la care participã adevãrate spectacole, cât mai atractive pentru public. Întotdeauna el si-a dorit de la fiecare turneu mai mult decât de la cel precedent si astfel a cãutat împreunã cu cei care au scris istoria acestui turneu, povesti care sã aducã ceva în plus atât spectatorilor, cât si artistilor implicati : „Am propus de acestã datã un eseu poetico-muzical de mare tinutã pentru cultura româneascã în care, alãturi de muzica special conceputã pentru a crea atmosfera si aura potrivite versurilor emblematice ale poetilor Mihai Eminescu, Lucian Blaga si George Cosbuc, va evolua unul dintre cei mai carismatici actori români, cu roluri de referintã în film si teatru, dar si cu harul specific rostirii poeziei, Dorel Visan.”, a mai precizat Bogdan Stefãnescu.

„Ritmul anual în care s-a organizat turneul „Flautul fermecat”  începând din 2012  – uneori au existat chiar douã editii pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu traditie. Începând cu 2012, Ion Bogdan Stefãnescu a vizitat zeci de orase din tarã alãturi de pianistul Horia Mihail, în 2018 a realizat turneul „Flautul fermecat”  împreunã cu chitaristul Costin Soare. În acest an, este momentul îmbinãrii între poezie si muzicã, prin întâlnirea cu Dorel Visan. O altã perspectivã asupra turneului  „Flautul fermecat”, noua editie din acest an este o deschidere cãtre o întâlnire a artelor care pentru Ion Bogdan Stefãnescu reprezintã un mod de viatã.”, a precizat si organizatorul acestui deosebit concert, dr. Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.