spot_img
spot_imgspot_img
12.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Sefii de promotie ai Scolilor„Episcop Iacov Antonovici” Bârlad si „Ion Murgeanu” Zorleni

- Advertisement -

COPII DE 10 PE LINIE … Cei mai buni absolventi ai Scolilor Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad si „Ion Murgeanu” din Zorleni au absolvit cu media 10 (Alexandra Maria Balan) si 9,99 (Andrei Valentin Pintilii si Bãdângã Dãnut Florin). Fata de 10 va merge la Colegiul Codreanu, la Stiintele Naturii, iar cei doi bãieti se vor „înfrunta” la Colegiul Codreanu din Bârlad, unde amândoi vor fi colegi la specialitatea Matematicã-Informaticã! Mult succes!

Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, este cea mai mare din judet, având peste 1000 de elevi. În toti anii, bãtãlia cea mai mare pentru sefii de promotie pe oras s-a dat între aceastã scoalã si clasa de gimnaziu (a VIII-a) de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”. Anul acesta, cel mai bun elev pe Bârlad este dat de Scoala „Episcop Iacov Antonovici”. Este vorba despre Alexandra Maria Balan, care a terminat cu media generalã 10, urmatã îndeaproape de Andrei Valentin Pintilii, cu media generalã 9,99. Ambii sunt copii de o inteligentã aparte, care s-au „luptat” patru ani sã obtinã numai 10 pe linie!

Zece pe linie! Alexandra va ajunge un medic de renume!

Tenace, ambitioasã, perspicace, organizatã, cu spirit de initiativã si trãsãturi de lider, eleva Balan Alexandra Maria, de la clasa a VIII-a B a Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” a îmbinat dorinta de cunoastere cu pasiunea pentru tenisul de câmp si cea pentru literaturã. Nu i-a fost usor, în ultimul an de gimnaziu renuntînd la pasiunile ei extrascolare, dar cu muncã asiduã, a reusit performanta de a fi sefã de promotie. Dintre disciplinele scolare, cel mai mult îndrãgeste biologia, care i-a deschis pasiunea spre medicinã, în viitor. Din acest motiv doreste sã urmeze profilul Stiinte Naturale la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad care, sperã, îi va oferi o formare completã. Nu si-a propus sã absolve gimnaziul numai cu media 10,00 dar cu sprijinul, profesionalismul si dãruirea profesorilor de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, a reusit aceastã frumoasã performantã si s-a simtit în scoalã ca într-o a doua familie. Asteaptã cu nerãbdare si emotie sã porneascã în noua etapã a vietii sale, LICEUL.

Matematicianul de 10!

Andrei Valentin Pintilii, cel de-al doilea sef de promotie al Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, este un elev care s-a evidentiat prin seriozitate, putere de muncã si ambitie încã din clasa a II-a, când a mers la primele concursuri de matematicã. Este atras îndeosebi de matematicã, fizicã si geografie, lucru explicat chiar de el: „Matematica mã ajutã sã-mi dezvolt logica, modul de gândire, este o stiintã exactã ce se poate aplica în multe domenii, ca si fizica. Geografia este un hobby, o atractie, îmi face plãcere sã o învãt, o prind cu usurintã încã din clasã. Drumul nu este deloc usor, are legãturã cu efortul personal, cu efortul si dãruirea dascãlilor pasionati si cu sprijinul familiei” a spus Andrei Valentin Pintilii, care a obtinut media generalã 9,99. Un singur 9 obtinut în toti cei patru ani de gimanziu l-a desprtit de media „supremã” 10, dar nu-i pare rau, pentru cã 0,01% dintre media 10 a Alexandrei si 9,99, media lui, nu înseamnã nimic! Sunt la fel de buni amândoi si de aceea ambii sunt declarati sefi de promotie! Andrei a participat permanent la olimpiade, concursuri judetene, interjudetene si nationale, obtinând de fiecare datã premii importante. În clasa a VIII-a a participat la 12 concursuri si olimpiade. La matematicã a obtinut locul I la faza judeteanã iar la geografie s-a calificat la faza nationalã desfãsuratã la Tg.Mures, unde a obtinut locul II pe tarã! Vrea sã se înscrie la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, specializarea Matematicã-Informaticã.

Seful de promotie de la Scoala Gimnazialã din Zorleni, pe urmele surorii sale!

Elevul Bãdângã Dãnut Florin, absolvent al Scolii Gimnaziale „Ion Murgeanu” din Zorleni, este noul sef de promotie, la sfârsitul clasei a VIII-a din anul scolar 2018-2019, media generalã fiind 9,99. Acest copil deosebit provine dintr-o familie modestã dar ambitioasã, în care tatãl – Bãdângã E. este somer iar mama, Bãdângã R. este casnicã. Performanta copilului este în egalã mãsurã si una a familiei, având în vedere faptul cã sora mai mare, Bãdângã Cristina a fost la rândul ei sefã de promotie în generatia 2011-2015. Dãnut, asa cum îl strigã profesorii si colegii, terminã ciclul gimnazial al scolii cu media 9,99, îi place matematica, disciplinã la care în toti anii de studiu a obtinut media 10, si doreste sã urmeze cursurile Colegiului National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, profilul Matematicã-Informaticã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.