spot_img
spot_imgspot_img
12.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Mult zgomot pentru nimic: politistul cãlcat de mascati respirã usurat!

- Advertisement -

BOMBÃ CU FÂS… O informatie „bombã” a fost transmisã ieri dimineatã jurnalistilor, cu privire la o perchezitie domiciliarã fãcutã acasã la un politist. Acesta, un agent de 23 de ani, care lucreazã în cadrul Politiei comunei Voinesti din 2017, este bãnuit de fapte grave de coruptie, iar procurorii vasluieni au dispus efectuarea perchezitiei, pentru cãutarea de probe în sprijinul acuzatiilor care planau asupra politistului. Ori expresia „corb la corb nu-si scoate ochii” s-a aplicat în acest caz, ori descinderea fãcutã a dat gres, cert este cã pânã la urmã, dupã audierile de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, nu s-a luat nicio mãsurã restrictivã asupra politistului în cauzã, cercetãrile fiind în derulare, iar el .. acasã!

La primele ore ale diminetii, ieri, ofiterii DGA au descins la domiciliul agentului de politie, Artene Cristian Alexandru, de la Postul de Politie Voinesti!  Însoțiți de lucrãtori SAS (mascati, n.r.), acestia au luat cu asalt domiciliul politistului de la Bârlad, în cãutarea de probe, privind o serie de acuzatii grave de coruptie, care îl vizeazã pe agentul. Din informatiile detinute pânã la aceastã orã, politistul este cercetat pentru omisiunea sesizãrii unei fapte penale, luare de mitã si abuz în serviciu. „Într-adevãr, în aceste momente se efectueazã perchezitii domiciliare, la unul dintre politistii nostri.  Nu cunosc mai multe date, deoarece este actiunea DGA-ului. Stiu de efectuarea perchezitiilor la domiciliul agentului, însã mai multe detalii nu cunosc si este normal sã nu cunosc. Stiu doar cã DGA este o instituție independentã, care îsi face treaba foarte bine”, a declarat ieri pentru cotidianul nostru, inspectorul -sef, Doru Gabriel Pantîru, comandantul IPJ Vaslui. În cauzã, politistul Artene a fost adus la audieri la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, unde a dat „piept” cu procurorul de caz. Dupã audieri, agentul a fost lãsat sã plece, el fiind în continuare cercetat în dosar, cazul fiind pe rol la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui (PTV). De la IPJ Vaslui ni s-a precizat cã încã nu s-a luat nicio mãsurã adminsitrativã împotriva agentului cercetat de DGA, deoarece nu a sosit de la PTV nicio solicitare în acest sens.

Facem precizarea cã pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiazã de drepturile si garantiile procesuale prevãzute de Codul de procedurã penalã, precum si de prezumtia de nevinovãtie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.