spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Sãrbãtoarea teiului, în comuna Eupreni: simpozion, expozitii, fanfarã si muzicã popularã | FOTO

- Advertisement -

EVENIMENT… Sãrbãtoarea teiului a continuat si anul acesta în comuna Epureni. Aceasta a fost marcatã printr-un simpozion dedicat istoriei locului si un spectacol artistic sustinut de talentele locale, precum si de artisti de muzicã popularã, precum Silvia Ene si Nadia Duluman. De asemenea, a avut loc si o expozitie cu icoane realizate de Ion Secãreanu, icoane pe sticlã – Dan Horgan si ii lucrate manual de Aurora Tãnase.

Simpozionul s-a numit sugestiv – “Mãrturii istorice despre comuna Epureni”. A fost moderat de prof. Elena Monu si i-a avut ca invitati pe prof. Lucian Manole, prof. Cãtãlin Miron, prof. Gheorghe Gherghe, membrii Academiei Bârlãdene, reprezentanti ai Bibliotecii Judetene “Nicolae Milescu Spãtarul”, precum si reprezentantii ai Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui. La ora 13:10 a început spectacolul artistic sustinut de talentele locale, Fanfara de la Zorleni, Andi Neagu, Trupa Kronos, Mitritã Cretu, Nadia Duluman, Adriana Ochisanu, Nicu Mâtã si Silvia Ene.

La un pas de a anula Sãrbãtoarea teiului, din cauza problemelor provocare de intemperii

Din cauza problemelor care s-au abãtut asupra comunei, ca urmare a ploilor din ultimul timp, primarul Carmen Bîlbîie a fost la un pas de a anula evenimentul. “În ultima lunã si jumãtate ne-am ocupat numai de problemele provocate de ploi. Am fost tentați sã renunțam la aceastã sãrbãtoare din cauza faptului cã în urma dezastrului provocat în ultimul timp de intemperii, mare parte din drumuri au fost grav afectate, dar am cumpãnit mult si, în cele din urmã, mi-am dat seama cã dacã nu fac sãrbãtoarea aceasta, as fi primul primar care întrerupe acest ciclu ce dureazã de 22 ani. A contat mult si faptul cã cetãtenii ne-au rugat sã respectãm traditia. Si am respectat-o. A iesit un eveniment frumos, un simpozion despre istoria locului si personalitãtile comunei Epureni, iar dupã-amiazã a avut loc un spectacol artistic”, a declarat primarul Carmen Bîlbîie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.