spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Comuna Stefan cel Mare aproape asfaltatã în totalitate!

- Advertisement -

INVESTITII… Comuna Stefan cel Mare este aproape de un record judetean si regional. În mai putin de doi ani, localitatea va fi asfaltatã în totalitate, pe toate ulitele din cele sapte sate. Dupã ce, initial, au fost asfaltate patru dintre cele sapte sate, de câteva zile a început asfaltarea unui sat situat la câteva minute de Vaslui, Mãrãseni, localitate cu 600 de case si peste 1.200 de locuitori. Lucrãrile sunt executate de firma Transmir, care este în grafic si lucreazã foarte bine, sustine primarul comunei, Mihai Moraru. “Am reusit sã ne sincronizãm foarte bine, pentru cã toate gospodãriile din Mãrãseni au bransamente de apã si canal în fata caselor, iar acum vom face si asfaltarea satului”, explicã Moraru. Practic, dacã se va obtine finantare si pentru aductiunea de gaze naturale pentru satele Mãrãseni, Cãntãlãresti si Stefan cel Mare, se poate spune cã aceste sate vor fi mini-cartiere ale Vasluiului, fiind situate la câtiva kilometri de oras.

Cel mai probabil, în doi ani de zile satul Mãrãseni va fi asfaltat în totalitate, afirmã primarul Moraru, ceea ce îl va face foarte atractiv pentru vasluienii care vor sã-si cumpere o locuintã într-un sat linistit, aflat la câteva minute de oras. În total, firma Transmir Banca va asfalta, în perioada definitã de contract, peste 8 km de drumuri locale, ceea ce înseamnã cã întreaga localitate va fi modernizatã. “Lucrãrile de asfaltare sunt în grafic. Vestile bune pentru locuitorii din Mãrãseni sunt legate si de faptul cã, de anul viitor, credem cã vor începe lucrãrile la aductiunea de gaze naturale. Proiectul va fi realizat în baza modificãrilor aduse legii, anul viitor, prin care UAT-urile pot face licitatii pentru concesionarea si executia lucrãrilor de alimentare cu gaze”, afirmã primarul Moraru. Proiectul de aductiune de gaze este depus la Fondul National de Investitii si are toate sansele pentru a fi finantat, pânã la finele acestui an. Numai lucrarea de aductiune înseamnã o investitie de 2 milioane de euro, pentru cele trei sate care vor beneficia de gaze în comuna Stefan cel Mare, respectiv Mãrãseni, Stefan cel Mare si Cãntãlãresti.

Sala de sport de la Stefan cel Mare, pe ultima sutã de metri

Probabil, comuna Stefan cel Mare are cele mai multe proiecte în derulare la acest moment. La Bârzesti, anul scolar care se apropie va gãsi finalizat noul local de scoalã, în care copiii vor avea conditii ca în Uniunea Europeanã, aici urmând sã învete copiii din Bârzesti, Cãlugãreni si Muntenesti. În satul Stefan cel Mare, centrul de comunã, vor începe lucrãrile la noua salã de sport, “o investitie asteptatã de ani de zile de cãtre tinerii comunei”, dupã cum spune primarul. “În câteva sãptãmâni vom stabili câstigãtorul si putem trece la treabã”, afirmã Moraru. Pe lista de investitii ale primãriei sunt trecute si asfaltãrile celor douã sate care nu au acum sursã de finantare, Stefan cel Mare si Cãntãlãresti. “Avem proiecte depuse la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, asteptãm sã fie gãsitã sursa de finantare, pentru a începe lucrãrile si la aceste douã sate. Este o mai veche dorintã a celor care locuiesc aici, dupã ce am reusit sã aducem apã si canalizare la fiecare gospodãrie. Pentru locuitorii din aceste sate, avem si o informatie de ultimã orã: pentru cã, initial, presiunea apei nu era corespunzãtoare si multe familii nu beneficiau de apã, am primit finantare pentru un nou put, care va asigura un debit constant pentru toate casele din cele douã sate”, a mai spus primarul de la Stefan cel Mare. Satele Brãhãsoaia, Cãlugãreni si Muntenesti, care sunt deja asfaltate, vor fi trecute pe Programul Operational Infrastructurã Mare, program judetean finantat din fonduri europene, aici lucrãrile urmând sã înceapã din 2020. “Toate proiectele au putut fi realizate cu sprijinul Consiliului Judetean si al Prefecturii, care au sprijinit comuna Stefan cel Mare în tot ceea ce înseamnã dezvoltarea localitãtii”, a declarat Mihai Moraru. Nu în ultimul rând, anul viitor vor începe lucrãrile de modernizare si reparatii la cãminele Stefan cel Mare si Bârzesti, obiective foarte importante pentru oamenii din cele douã sate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.