spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Davia Andreea Faur din Negresti, 10 la admitere la Facultatea de Medicinã din Iasi

- Advertisement -

BRAVO… O absolventã a Liceului „Nicolae Iorga” Negresti a reusit performanta de a obtine cea mai mare medie din liceu la Bacalaureat, dar si cea mai mare notã (10) la examenul de admitere la Facultatea de Medicinã din cadrul Universitãtii de Medicinã si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi. Este vorba despre Davia Andreea Faur, o tânãrã pasionatã de chimie, participantã la mai multe olimpiade si concursuri ale acestei materii. Îsi doreste sã devinã chirurg si nu intentioneazã sã plece din tarã, dimpotrivã, sperã într-o schimbare, astfel încât profesionstii sã rãmânã în tarã. „Nu-mi doresc sã plec, sper sã se schimbe ceva în România si sã rãmânã cei mai buni medici”, spune Davia.

Despre cei patru ani de liceu, tânãra va pãstra mereu amintiri dragi, chiar dacã a fost o perioadã în care a trebuit sã învete mult. „Am urmat specializarea Matematicã-Informaticã si nu pot sã zic cã a fost usor. Au fost ani destul de grei, pentru cã am avut tot felul de discipline, a trebuit sã învãtãm pentru fiecare materie, dar am fãcut asta cu drag, pentru cã am fost un colectiv unit. Dacã nu întelegeam ceva la vreo materie, ne explicam unul altuia, ne ajutam, iar profesorii, care au fost absolut minunati, au fãcut ca totul sã treacã mai plãcut. Asta s-a vãzut si din rezultatele de la final: din 26 de elvi, doar doi nu au promovat. Poate nu am fost noi excelenti, dar am avut norocul cã am avut profesori care s-au tinut de capul nostru sã învãtãm”, a povestit tânãra.

„Îmi doresc sã devin cea mai bunã versiune a mea”

De asemenea, aceasta a explicat si ce a determinat-o sã aleagã calea Medicinei: „de mult timp îmi doream sã dau la Medicinã, cred încã din gimnaziu, eram prin clasa a VI-a. Îmi plãceau materiile reale, desi mã descurcam la toate, cel mai mult îmi plãcea si încã îmi place chimia. A fost un gând constant, nu m-am trezit într-o dimineatã cã vreau sã dau la Medicinã, ca sã mã chiniu. Nu, mi-a plãcut foarte mult domeniul. Nu pot sã zic cã principalul motiv pentru care am ales Medicina e cã vreau sã ajut oamenii. Nu, principalul motiv e cã vreau sã fac ceea ce îmi place, sã studiez combinat materile care îmi plac, pentru cã îmi doresc sã devin cea mai bunã versiune a mea. Abia dupã facultate, dupã ce trece o bunã parte din greu, voi vedea cum e sã ai satisfactia aceea cã ajuti pe cineva. Întâi vreau sã muncesc cât de tare pot, m-am vãzut capabilã de asta, si vreau sã mã autodepãsesc, probabil si acesta e motivul pentru care am ales poate unul dintre cele mai grele domenii”. Cât priveste pregãtirea din spatele notei maxime la admiterea la UMF, aceasta a început încã de acum doi ani de zile. „Am început pregãtirea prin clasa a X-a, când am mers la olimpiadã la chimie. La Biologie am început pregãtirea la începutul clasei a XII-a si am avut parte de douã profesoare extraordinare, doamna profesoarã care mi-a fost si dirigintã, Dascãlu Mihaela, si doamna profesoarã Marhodin Liliana. Cu ajutorul dumnealor, am reusit sã parcurg toatã materia si sã mã pregãtesc cum trebuie. Nu as putea sã zic cã subiectele de la admitere au fost extraordinar de grele, pentru cã, fãcându-le pe toate si luând 10, as pãrea ipocritã, dar au fost unele întrebãri ceva mai grele, care din punctul meu de vedere au fãcut diferenta la note. Din fiecare capitol s-a regãsit câte ceva”, povesteste tânãra.

„Mi-ar plãcea sã mã îndrept spre Chirurgie”

Davia face parte din generatia de tineri care nu-si doresc sã plece din tarã, dimpotrivã, îsi doreste sã rãmânã în România pentru a se îngriji de sãnãtatea semenilor sãi. „Probabil ca orice tânãr de vârsta mea, m-am uitat la seriale medicale si, din stadiul de acum, pot zice cã mi-ar plãcea sã mã îndrept spre Chirurgie, poate în sase ani o sã-mi schimb pãrerea, pentru cã e foarte solicitant, si o sã-mi placã altceva… Nu stiu, asta va rãmâne de vãzut. Însã ce stiu sigur, în acest moment, e cã nu îmi doresc sã plec din tarã, dimpotrivã, îmi doresc sã se schimbe ceva si la noi, sper ca generatia mea si generatiile viitoare sã fie motivate sã rãmânã în România”, a mai povestit tânãra.

Andrei Bordeianu, primul pe lista celor admisi la Facultatea de Medicinã din Bucuresti

ÎN TOP… Tot pe primul loc la admiterea la Facultatea de Medicinã, însã la cea din Bucuresti, a fost admis si Andrei Bordeianu, absolvent al Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Acesta a fost admis pe locurile dedicate olimpicilor, însã media 10 pe care a obtinut-o la Bacalaureat a fãcut diferenta. Alãturi de el, alti 30 de olimpici din tarã au ales Facultatea de Medicinã din cadrul Universitãtii de Medicinã si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.