spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Din banii încasati din impozite, vasluienii primesc un bonus de la Pavãl: Zilele Vasluiului

- Advertisement -

ANALIZÃ LA PARALE… Vasluienii au achitat într-un numãr foarte mare impozitele si taxele locale, de la începutul anului, astfel cã, la sapte luni de zile, fatã de bugetul prognozat de 110,3 milioane lei, s-au încasat efectiv peste 69 milioane lei. Este concluzia la care a ajuns primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, cel care a tinut sã multumeascã locuitorilor resedintei de judet pentru faptul cã au înteles sã vinã si sã-si achite datoriile la timp. Pe ce s-au cheltuit banii?, este întrebarea pe care si-o pun contribuabilii. Din impozitele si taxele vasluienilor s-au achitat cheltuielile de functionare, activitãtile curente ale municipiului Vaslui – igienizare, reparatii strãzi, cheltuieli pentru învãtãmânt etc. – fiind fãcute si lucrãri de modernizare a cartierelor, respectiv zona 13 Decembrie, care este aproape finalizatã, zona Avram Iancu, lucrãri finalizate, sau zona Costache Negri-Spãtar Anghelutã. Se continuã lucrãrile la bazar, la Liceul Emil Racovitã si Scoala nr. 7 si se asigurã fonduri pentru cofinantarea lucrãrilor de alimentare cu apã în tot orasul. Dar nu curge numai lapte si miere, pentru cã unii constructori se miscã mai greu, fie nu au suficientã fortã de muncã, fie nu au utilaje sau cine stie ce le mai lipseste.

Mai sunt multe lucruri de pus la punct în Vaslui, sunt multi locuitori care au construit case în zone noi ale orasului vor sã aibã si ei apã, canalizare, gaze sau drumuri asfaltate. În perspectivã, de anul viitor, vor intra la modernizãri si alte zone ale orasului, imediat ce vor fi încheiate lucrãrile la alimentare cu apã, una din zone, mult-discutatã de vasluieni, fiind cea din jurul strãzii Dimitrie Cantemir, care va fi asfaltatã, cu toate cele sapte strãzi din jur, imediat ce se monteazã reteaua de apã si canalizare acolo. Un alt punct de interes pentru vasluieni, în anii viitori, este cel legat de bazinul olimpic de înot al orasului. Legat de acest obiectiv, primarul spune cã, pânã la finele lunii august, va fi încheiat proiectul viitorului bazin olimpic, dupã care CNI va scoate la licitatie obiectivul pentru lucrãri de constructie.

La orizont, viitoarea bazã sportivã de pe strada Husului, un obiectiv extrem de important pentru oras

Tot pentru anii urmãtori se anuntã si constructia unei baze sportive în strada Husului, pe mai bine de 10.000 mp, obiectiv care se va construi tot prin Compania Nationalã de Investitii. Pe fonduri europene, din suma alocatã prin POR, de 28 milioane euro, cele mai avansate proiecte, care ar putea sã înceapã efectiv, ar fi constructia unei noi grãdinite si a unei crese. Sunt în curs de semnare, la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, proiectele pentru locuintele sociale din zona Rediu si cel legat de retelele de transport ale orasului (cel mai vast proiect, în sumã de 22 milioane euro). Sunt si nemultumiri din partea primarului, în special la zona de cheltuieli pentru obiectivele în lucru, din cauza faptului cã firmele de constructii care au licitat obiective în oras se miscã foarte greu, desi vremea este foarte bunã pentru lucru. „Constructorii, din pãcate, nu reusesc sã respecte graficele de lucrãri. Avem bani, suntem deschisi la colaborare, sper cã firmele de constructii vor recupera în lunile urmãtoare decalajele de la investitii. Stiu cã sunt probleme cu deplasarea fortei de muncã, dar lucrurile trebuie rezolvate rapid”, sustine primarul, analizând partea de investitii a municipiului.

Urmeazã Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

SPECTACOLE…Se fac ultimele pregãtiri, în aceastã perioadã , pentru Zilele Culturale ale municipiului Vaslui. Fatã de anii trecuti, când zilele orasului începeau vinerea si se încheiau duminicã, la miezul noptii, în acest an municipalitatea doreste ca prima zi a evenimentelor din cadrul Zilelor Vasluiului sã fie ziua de joi, 15 august, iar finalul actiunii sã se petreacã sâmbãtã, pe 17 august. Asta, în conditiile în care 15 si 16 august vor fi zile libere pentru bugetari. Ziua de joi va fi dedicatã foclorului, cu solisti din mai multe zone din tarã, inclusiv un grup folcloric din Cluj. Pe 15 august vor fi aniversate si cuplurile care împlinesc, în acest an, 50 de ani de cãsãtorie, într-un cadru festiv, în timp ce alte actiuni vor avea loc la Biblioteca judeteanã, Parcul Copou si în alte locatii. Vineri, pe 16 august, la Vaslui vine Holograf, cu Dan Bitman, ziua de sâmbãtã fiind dedicatã trupelor si artistilor locali. La miezul noptii, cei prezenti în Piata Civicã vor putea urmãri focul de artificii. Tot centrul orasului, de la fostul magazin Elvila si pânã în zona CEC, va fi închis circulatiei masinilor, pentru cã vor fi amenajate zone cu alimentatie publicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.