spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Am aflat secretul pentru care Buzatu nu a mers la Congresul PSD al lui Dãncilã!

- Advertisement -

SE LEAGÃ LUCRURILE… Dumitru Buzatu, liderul PSD de la Vaslui, unul dintre greii partidului, a boicotat Congresul de sâmbãtã, în care Dãncilã a fost votatã de delegatiile din toatã tara, drept candidat la prezidentiale. Dupã cum am anuntat deja, în timp ce Dãncilã era votatã de toate delegatiile PSD din tarã pentru cursa electoralã spre Cotroceni, Buzatu le vorbea unor copii de liceu din Vaslui despre credintã si ortodoxie, alãturi de PS Ignatie, Episcopul Husilor. Duminicã seara, pe diverse canale, s-a lansat o informatie interesantã, care poate fi legatã de absenta lui Buzatu de la congresul PSD. Liviu Plesoianu, cel pe care Buzatu l-a sustinut în iulie, atunci când s-a pus problema candidatului PSD la alegerile prezidentiale, a anuntat cã va candida independent la alegeri. Sã fie liderul PSD de la Vaslui atât de furios pe Dãncilã, încât sã-l sustinã pe Plesoianu în cursa pentru un mandat de presedinte, stiind cã riscã foarte multe sanctiuni interne? Vom trãi si vom vedea.

Cu o lunã si ceva în urmã, în PSD era fierbere mare. Se propuneau candidati în cursa pentru Cotroceni. Asa avea sã aparã numele actualului premier si presedinte de partid, Viorica Dãncilã, cãruia i se opunea un tip extrem de interesant din PSD, Liviu Plesoianu. La momentul votului care urma sã stabileascã viitorul candidat PSD la presedintie, Buzatu îi uimea pe toti, declarându-se sustinãtor al lui Plesoianu. La declaratiile oficiale, presedintele PSD de la Vaslui spunea cã „Liviu Plesoianu este purtãtor al valorilor social-democrate”, afirmatie consideratã drept o glumã, la acel moment. Iatã, însã, cã dupã momentul de sâmbãtã, în care Buzatu a boicotat Congresul partidului, duminicã seara, Plesoianu iese public pentru a anunta cã va candida ca independent pentru mandatul de presedinte al României. Sã-l fi preferat Buzatu, cu adevãrat, pe Plesoianu, în dauna sefei sale de partid? Foarte posibil, însã vom vedea dacã acest scenariu se confirmã în douã luni de zile, când va începe campania electoralã pentru prezidentiale. Pânã atunci, noul candidat independent si-a început campania cu un atac la actorul Mircea Diaconu. Plesoianu a afirmat cã Mircea Diaconu „se lasã scos din joben de cãtre magicienii învârtelilor politice”. „Dacã sforarii au impresia cã mã pot convinge sã renunt, scotînd chiar si un as din mânecã în ultima clipã, atunci înseamnã cã NU mã cunosc deloc. Dacã domnul Mircea Diaconu e sustinut de Ponta si i se pare ok, atunci îi urez mult succes, dar îi transmit si cã vedem lucrurile, inclusiv din perspectivã moralã, complet diferit… Mult succes candidatilor care se lasã scosi din joben de cãtre magicienii învârtelilor politice! Eu tocmai m-am întâlnit cu o parte dintre oamenii LIBERI si inimosi care strâng semnãturi pentru unul de-al lor, care REFUZÃ orice fel de întelegeri de culise. Fie sã FIM oameni LIBERI! Aveti tot respectul meu!” a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.

Dumitru Buzatu despre plecarea ALDE de la guvernare, dupã câteva zile de tãcere: „Sã trecem în Opozitie!”

Dupã câteva zile în care nu a mai dat declaratii cãtre presa centralã, fapt care a alimentat speculatiile unui conflict între el si Viorica Dãncilã, liderul PSD de la Vaslui a comentat ieri zvonurile privind plecarea ALDE din alianta de guvernare. Buzatu, printr-un mesaj oficial lansat ieri în presa de la Bucuresti, îndeamnã PSD sã pãrãseascã guvernarea, în ipoteza în care rãmâne fãrã majoritate parlamentarã. În acest scenariu, spune el, fortele de Opozitie vor avea si ele sansa de a le arãta românilor cum se descurcã. „Nu cred cã vreunui partid i-ar face bine o trecere în opozitie atunci când se aflã la guvernare, dar ceea ce am spus este urmãtorul lucru: dacã nu existã o majoritate solidã, care sã sprijine un Guvern în functiune, atunci trebuie sã ne gândim cum anume facem în asa fel încât sã nu ne asumãm responsabilitatea guvernãrii cu un Guvern minoritar, care nu poate implementa programul de guvernare si care este la mâna majoritãtii constituite ad-hoc din Parlamentele nationale”, a spus seful CJ Vaslui. Acesta sustine cã, în aceste conditii, fortele de opozitie vor avea sansa de a le arãta sustinãtorilor ce pot face pentru ei. „Dacã nu va gãsi o solutie, se pare cã PSD va ajunge în situatia în care Guvernul va avea un sprijin minoritar. Am spus în mai multe rânduri cã, în absenta unei majoritãti, PSD trebuie sã se gândeascã sã treacã în Opozitie, pentru cã orice altã solutie, cel putin pânã acum în cadrul guvernãrilor din România, nu a dat rezultate pozitive pentru populatie. Mai mult decât atât, noi le dãm posibilitatea, dacã ajungem în acea dificultate, si fortelor de opozitie sã negocieze, sã gãseascã o majoritate si sã intre la guvernare, si sã le arate sustinãtorilor ce anume vor face pentru ei”, a mai spus presedintele PSD Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.