spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Strigãtor la cer: Pongo recuzeazã judecãtorii Tribunalului Vaslui, în dispret fatã de lege!

- Advertisement -

SCANDALOS… Cinci ani de procese, cinci ani în care instantele din toatã tara, inclusiv Curtea Supremã, au decis cã Ciprian Damian, groparul lui FC Vaslui, a fãcut acte frauduloase, prin care a furat din conturile clubului în jur de 2,5 milioane euro. Si, tot de cinci ani, Damian blocheazã instantele de judecatã cu tot felul de tertipuri, recuzãri de judecãtori sau sesizãri ale Curtii Constitutionale. Ieri, la Tribunalul Vaslui, am avut încã o probã de bãtaie de joc fatã de Justitie, groparul fotbalului vasluian recuzând, pentru a doua oarã în mai putin de sapte luni de zile!, magistratul din dosarul în care i se atrage rãspunderea materialã pentru dezastrul de la Sporting Club Vaslui. De ce s-a supãrat Pongo pe judecãtor? Pentru cã magistratul a cerut, la termenul din iunie, ca Pongo sã fie executat silit pentru suma de 11 milioane lei, stabilitã de Curtea Supremã. Executorul judecãtoresc angajat de lichidator nu a gãsit venituri sau vreun bun pe numele lui Damian, în timp ce numai impozitul pe bolidul pe care îl conduce este de peste 10.000 de lei pe an!

Ciprian Damian îsi bate joc de magistrati, fãrã nicio jenã, tergiversând la nesfârsit procesele în care este implicat. Pentru a doua oarã în sapte luni, Damian a recuzat magistratul din dosarul în care i se atrage rãspunderea materialã pentru cele 11 milioane lei furate de la FC Vaslui. Cum a motivat acest individ cu tupeu decizia de recuzare? Cu trei luni în urmã, la termenul din iunie, fãrã ca Damian sã fie în salã, judecãtorul l-a întrebat pe executorul judecãtoresc Liviu Iacob: “Domnule Iacob, dvs. aveti trei sentinte rãmase definitive în cazul pârâtului Damian Ciprian. Ati luat mãsuri de executare silitã în vreuna dintre acestea?”. Rãspunsul lui Iacob l-a lãsat mascã pe magistrat: “Eu am vorbit, doamna presedintã, cu un executor, dar nu am vrut sã mai implic alte cheltuieli. Expertul m-a lãsat sã înteleg cã pârâtul Damian nu are bunuri, este divortat, este insolvabil”. Pentru aceastã discutie, Damian a depus ieri plângere la CSM si a cerut recuzarea judecãtorului. „Citind ceea ce s-a spus la termenul din iunie, la care nu am fost prezent, depun cerere de recuzare a dvs. si fac o plângere cãtre CSM”, a tunat Damian. „Depuneti cererea de recuzare si va fi judecatã în termenul legal. Cât priveste plângerea la CSM, e dreptul dvs, cum ati mai fãcut asta, de altfel, nu este o problemã… Eu am interpelat executorul judecãtoresc, la termenul trecut, dacã s-au pus în executare acele sentinte de anulare a actelor frauduloase (e vorba de suma de 11 milioane lei, stabilitã de instantele de judecatã si confirmatã la toate instantele din România. n.r.). Puteti consulta un avocat sau studiati literatura de specialitate, la prejudiciu, care spune foarte clar cã e necesar sã fie determinat cu exactitate cât este pasivul neacoperit al societãtii. La astfel de dosare, cel chemat în judecatã este obligat sã acopere o parte din pasivul rãmas neacoperit, pentru care este vinovat”, a explicat magistratul. Sedinta s-a terminat brusc, fiind stabilit termenul urmãtor la 8 octombrie, perioadã în care se va judeca cererea de recuzare.

Oare pânã unde merg tertipurile lui Damian? Si, mai ales, care este legãtura secretã dintre Damian si executorul Iacob, via Buzatu?

Înainte de sedinta de judecatã de ieri, au fost discutii aprinse între executorul judecãtoresc Liviu Iacob si Ciprian Damian. Este tot mai clar cã executorul îl acoperã pe Damian si, foarte probabil, îi mai dã si unele consultatii juridice despre cum se poate amâna procesul la nesfârsit. La un moment dat, chiar, Iacob a scos la hol, la masa lui Damian, dosarul personal din acest caz, si i l-a lãsat pentru studiu, semn cã între cei doi este o legãturã strânsã, iar executorul executã ordinele cuiva suspus, care i-a cerut sã-l protejeze pe groparul lui FC Vaslui? Sã fie Dumitru Buzatu, oare, cel care i-a vândut lui Damian afacerea agricolã de la Consbit? Sunt tot felul de speculatii, mai ales cã, în Consiliul Judetean, consilierul Iacob nu mai este atât de vocal la adresa lui Buzatu, cum era în anii precedenti, semn cã se petrece ceva, dincolo de ochii lumii. Si un amãnunt deloc nesemnificativ: la cererea judecãtorului, Iacob a angajat un executor, care sã punã sechestru pe bunurile si sumele de bani aflate pe numele lui Damian. Verdictul? Groparul lui FC Vaslui, care conduce o masinã de câteva zeci de mii de euro, care detine o societate agricolã (pe numele tatãlui, la vrãjealã!), terase si baruri, plus alte afaceri, este sãrac lipit pãmântului. Nu are nici bunuri si nici venituri, desi pentru masina pe care o conduce a achitat impozit la primãrie de 10.600 de lei. Un lucru este clar: Damian este sustinut de cineva cu influentã din judet, care blocheazã tot ce înseamnã dosare la Politie, Parchet sau alte institutii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.