spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Si Negrestiul bate Vasluiul! Aici s-a deschis o fabricã de sucuri naturale din mere, morcov si sfeclã rosie | FOTO

- Advertisement -

REUSITÃ…Negrestiul dã lovitura în rândul afacerilor mici. Acest început de toamnã vine pentru orasul nu demult numit si polul sãrãciei cu o fãbricutã de procesat fructe si legume, numitã “Natura Drag”, fãcutã din bani europeni, prin programul “Start Up – Afacerea Ta”. Este o veste bunã pentru fermierii care detin livezi sau pentru gospodarii care au în curte mai multi pomi fructiferi. Fie cã vor face sucuri pentru ei, fie cã vor sã le vândã, fãbricuta de la Negresti le poate procesa merele, perele, gutuile, dar si legumele precum morcovul sau sfecla si le dã în ambalaje sic, sucul mult dorit. Logo-ul e unul simplu: “Vii la Natura Drag cu mere si pleci acasã cu suc”. Preturile pentru procesare nu sunt mari si socoteala se face la produsul finit si nu la cantitatea de materie primã. De exemplu, pentru o pungã de 5 litri de suc obtinut, prevãzutã cu un robinet sic, trebuie sã plãtesti 11 lei, iar pentru una de 3 litri doar 7 lei. Este mai putin decât o sticlã de 2 litri de suc carbogazos din magazine. Cine are nevoie si de un ambalaj ochios, adicã de cutii speciale, costul lor este între 3 si 3,5 lei, în functie de capacitate. Natura Drag are si sucuri naturale la vânzare, iar pretul este unul bun: 25 de lei cutia de 5 litri si 15 lei cea de 3 litri. “Implicarea în acest proiect a fost o provocare. A fost destul de greu, începãtori fiind, dar când fructifici roadele, parcã uiti de tot greul si te bucuri de ce ai realizat. Si când vezi cã lucrurile încep sã se si miste, satisfactia este tot mai mare”, ne-a spus tânãra antreprenoare.

Detinãtorii de livezi sau grãdini cu meri, peri sau gutui pot deveni producãtori de sucuri. La Negresti, s-a deschis o fabricã de procesare fructe si legume. Vii cu fructele, plãtesti “uiumul” ca la moare si pleci acasã cu sucul natural pentru cei dragi. O investitie de aproape 50.000 de euro care si-a deschis portile taman acum, în plin sezon, a fost fãcutã în mare parte din bani europeni, contributia proprie fiind doar de 10.000 de euro. “Activitatea noastrã de bazã este de procesare si producere de sucuri naturale din fructe si legume (mãr, morcov, sfeclã rosie, pere, gutui), dar si comercializarea de sucuri astfel obtinute. De aceea, pe cei care au o cantitate de mere si doresc sã le proceseze, îi asteptãm la sediul firmei noastre din Negresti, la intrarea dinspre Vaslui (str. Decebal, nr.35), unde vor veni cu mere si vor pleca cu suc. Comercializarea de suc deja preparat se face direct din fabricã sau prin colaboratorii nostri”, spune administratorul fãbricutei, Cristina Morosanu.

Banii europeni au fost motorul acestei afaceri

Totul, spune antreprenorul, a plecat de la participarea la niste cursuri de antreprenori organizate în cadrul proiectelor “Start Up Afacerea Ta”. “Am participat la cursul «Dezvoltarea competentelor antreprenoriale», în anul 2018, unde am obtinut competentele cheie, comune mai multor ocupatii. Am depus un plan de afaceri, în cadrul proiectului «Let’s Start Up Afacerea Ta», în luna noiembrie anul trecut, în cadrul Asociatiei Consensual, iar în luna decembrie am fost anuntatã cã tocmai am primit finantare. Ideea unei fabrici de sucuri naturale din fructe si legume mi s-a pãrut foarte bunã pentru vremurile pe care le trãim, fiindcã noi, ca pãrinti, avem obligatia sã le dãm copiilor nostri cãtre consum, pe cât putem, produse naturale, fãrã conservanti sau adaosuri care pot duce pe viitor la boli incurabile. De aici si denumirea societãtii pe care am înfiintat-o, «Natura Drag»“, a mai spus administratorul firmei, care se mândreste cã astfel a creat la Negresti patru locuri de muncã.

Natura Drag, manã cereascã pentru proprietarii de livezi

OPORTUNITATE… Foarte multi gospodari se plâng cã nu au ce face cu produsele obtinute din agriculturã. Iatã cã la Negresti, o tânãrã a pus cap la cap un proiect si le-a oferit celor din zonã o unitate de procesare a fructelor si a rãdãcinoaselor. Si atentie, procesarea se plãteste la cantitatea de produs finit obtinut, nu la câtã marfã s-a procesat. Cu numai 11 lei aici se pot procesa fructe sau legume pentru a se obtine o pungã de 5 litri de suc pasteurizat, frumos ambalatã si cu robinet sic, care-ti permite sã pui în pahare. Cine doreste o pungã de 3 litri plãteste doar 7 lei. Pentru cei care vor sã le vândã, Natura Drag le pune la dispozitie un ambalaj din carton, foarte bine realizat, precum în magazinele mari. “Pentru zona noastrã aceastã investitie este o noutate. Este binevenitã pentru oamenii gospodari de aici, care pot sã-si închidã un circuit, fiindcã în sfârsit au unde sã-si proceseze si vinde produsele obtinute din pomii fructiferi pe care-i detin. Fie cã sucurile obtinute sunt pentru consumul lor, fie cã le vor pentru comercializare, noi le garantãm calitatea si termenul de valabilitate si, de ce nu, un ambalaj la standarde europene. Ne dorim sã colaborãm cu cât mai multi gospodari si fermieri. Oferta noastrã este tentantã si poate, pe viitor, fermierii vor tine cont când îsi pregãtesc culturile si de faptul cã aici putem procesa legumele rãdãcinoase si fructele, precum mãrul, pãrul sau gutuile. Cine vrea detalii ne poate contacta la telefonul 0745 315 817”, a mai spus Cristina Morosanu. (Lucian Timofticiuc)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.