spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Elevi, pregãtiti compozitiile, începe sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”

- Advertisement -

CONCURS CU PREMII… Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad organizeazã sâmbãtã, 26 octombrie, cea de-a doua editie a concursului de creatie literarã <<Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”>>. Manifestarea se adreseazã tuturor elevilor care doresc sã-si punã în valoare potentialul creativ, în semn de pretuire pentru carte si cuvântul scris. Ca si în editia anterioarã, concursul va cuprinde expunerea lucrãrilor pe douã sectiuni: PROZÃ SI POEZIE. La fiecare sectiune se accordã premiile I, II si III.

Concursul are ca scop principal sustinerea si dezvoltarea pasiunii pentru creatia literarã. De asemenea, aceastã manifestare urmãreste identificarea si cultivarea aptitudinilor elevilor de a crea texte literare în prozã si versuri, stimularea creativitãtii, promovarea elevilor talentati si nu în ultimul rând remunerarea acestora cu premii si diplome.

“Asa cum poetul Tudor Arghezi poartã un respect vãdit, sincer si profund pentru cuvântul scris, dorim si noi sã manifestãm recunostintã pentru carte si scriitori, în editia a II-a a concursului de creatie literarã Sesiunea juniorilor <<Vasile Pârvan>>. Astfel, propunem ca tematicã pentru sectiunea de prozã <<Povesti fermecate din patria cuvintelor>>, pentru a marca <<Anul Cãrtii>> în România, iar pentru sectiunea de poezie participantii se pot inspira din: viata de zi cu zi, familie, prietenie, naturã sau scoalã. Sesiunea juniorilor reprezintã un bun prilej de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare si expunere a unei lucrãri literare într-un cadru extrascolar si este un exercitiu util ce are ca scop dezvoltarea abilitãtilor de comunicare în fata publicului. De asemenea, în semn omagial, prin aceastã manifestare aducem în constiinta tinerilor bârlãdeni, imaginea marelui istoric, filosof, cãrturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, cel care a fost un adevãrat savant al arheologiei românesti – Vasile Pârvan”, mentioneazã organizatorii.

Regulament

La acest concurs pot participa doar elevii claselor V-XII, din judetul Vaslui; Elevii pot înscrie doar o singurã creatie la una dintre sectiuni, la alegere. Textele alcãtuite: trebuie sã fie semnate (nume, prenume, scoala, clasa, vârsta, profesor coordonator sau persoanã de contact cu numãr de telefon); trebuie sã respecte una din temele sectiunii alese; pot avea titlu la alegere; trebuie sã fie tehnoredactate, în format A4, Times New Roman, 12; trebuie trimise pânã la data de 15 octombrie 2019, la adresa de e-mail: valentinafornea30@gmail.com sau predate personal la sediul Muzeului „Vasile Pârvan”, din strada Vasile Pârvan, nr. 1, Bârlad. Trebuie sã fie printate în dublu exemplar;

Criterii de evaluare: creativitatea compozitiei, calitatea exprimãrii literare, scrierea corectã din punct de vedere gramatical (ortografie si punctuatie), originalitate si modul de expunere.

Lucrãrile vor fi evaluate de juriul alcãtuit de organizatorii concursului. Juriul îsi alocã dreptul de a selecta din creatiile primite, doar pe cele care sunt realizate corect gramatical si corespund normelor de redactare din prezentul regulament. Dacã lucrãrile se vor identifica/dovedi a fi preluate/copiate din surse diverse, acestea nu vor putea fi selectate pentru concurs. Afisarea listei de participanti selectati se va face pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad: https://www.muzeuparvan.ro/ si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Calendarul concursului: 16 septembrie – 15 octombrie – Primirea lucrãrilor (compuneri sau poezii); 16 – 23 octombrie – Procesarea si selectarea lucrãrilor de cãtre juriu; 24 octombrie – Afisarea listei de participanti selectati; 26 octombrie – Expunerea publicã a lucrãrilor si premierea câstigãtorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.