spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Miracol pentru cei patru frãtiori pãrãsiti de la Bãltati: dupã un an de lacrimi, mama a revenit acasã!

- Advertisement -

DESPRE SUFLET… S-a petrecut o minune în viata celor patru frãtiori din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni, despre care oamenii aflau iarna trecutã cã mama i-a pãrãsit fãrã remuscare, într-o noapte. Ochii plânsi ai micutilor, cu vârste între 3 si 12 ani, care spuneau cã nu vor nimic altceva, decât pe mama lor înapoi acasã, au acum motive de fericire. Femeia a revenit la Bãltati, iar copiii au primit, în avans, cel mai frumos cadou de la Mos Nicolae. Dar cum în spatele fiecãrei fapte bune, se aflã adesea un om cu inimã mare, în acest caz, meritul îi revine husencei Victorita Lazãr. Ea a fost cea care, imediat dupã ce le-a aflat povestea tristã, i-a ocrotit pe cei patru frãtiori, le-a dus daruri, medicamente când au fost bolnavi, i-a impus tatãlui sã lase bãutura deoparte si a insistat cât de mult a putut ca mama Maricica sã se reîntoarcã la Bãltati.

Nimic nu poate aduce mai multã bucurie unor copii, decât prezenta mamei! Fie sãrãcia cât de mare, fie viata cât ar fi de grea, mama poate face totul mai usor. Asa cred cei patru frãtiori de la Bãltati (Adina -12 ani, Lenuta – 8 ani, Mihãita – 6 ani si Vasilicã, de numai 3 ani), care astã-iarnã plângeau de dorul mamei. Maricica Cucu, 32 de ani, i-a pãrãsit într-o noapte de octombrie, în 2018, iar câteva luni la rând, aceasta nu le-a mai dat niciun semn de viatã. Povestea tristã s-a mediatizat, cãci mai multe persoane au vãzut viata grea a celor mici, îngrijiti mai mult de sora lor, Adina. Fetita trebuia sã spele, sã facã mâncare si sã munceascã prin gospodãrie. Biata copilã îndura frig si imaginea ei, spãlând la balie lucrusoarele frãtilor mai mici, era dureroasã pentru cei care o vedeau chinuindu-se. Victorita Lazãr a fost printre primii care au stiut de situatia familiei Cucu din BãltatI, si a venit sã îi ajute. Copiii însã o voiau acasã pe mama lor, care pãrea de negãsit. Tatãl, un om simplu, care mai întrecea mãsura cu bãutura, si bunica de peste 80 de ani, nu reuseau sã le aducã micutilor nicio bucurie, cãci traiul era greu, mâncarea putinã, iar lipsa mamei din ce în ce mai dificilã pentru copii.

Victoriţa Lazăr

Victorita, îngerul bun care le-a adus copiilor din Bãltati mama acasã!

Victorita însã nu s-a lãsat! Le-a dus daruri si s-a implicat activ în viata lor, nu doar ca un binefãcãtor, care îsi face datoria si pleacã, ci ca o mamã adevãratã! Micutii de la Bãltati o sunau mereu si vedeau în ea un înger pãzitor, pentru cã le ducea mâncare, le lua îmbrãcãminte, a mobilizat si alti oameni sã vinã sã îi ajute si, foarte important, le-a dãruit afectiune. Gesturi aparent simple, precum o îmbrãtisare, un tort de ziua celui sãrbãtorit, o vizitã la cofetãrie la Husi, au fost lucrurile pe care ea le-a fãcut, ajungând la inima celor mici. A avut însã determinarea de a le face si cea mai mare bucurie: sã le aducã mama acasã! A gãsit-o si a început sã vorbeascã cu ea despre cât de necesar este sã revinã acasã. Zi de zi, mesaj de mesaj, a reusit sã o înduioseze. Si, iatã, acum, Maricica s-a întors lângã copiii ei si promite sã nu mai plece niciodatã. Bravo, Victorita!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.