spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Noi categorii de beneficiari din sistemul medical vor primi stimulentul financiar pentru lupta cu coronavirusul

- Advertisement -

ANUNT… Toate categoriile de personal sanitar, în cazul cãrora existã riscul sã se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistentii medicali comunitari si personalul din reteaua de medicinã legalã, vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei, conform Ordonantei aprobate în Guvernul Romaniei, informeazã Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, este vorba de: personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare si personalul paramedical care transportã, evalueazã, pune diagnostic si trateazã persoanele bolnave de COVID-19; personalul care oferã servicii de asistentã medicalã comunitarã, respectiv servicii de îngrijire medicalã, activitãti de izolare si monitorizare a persoanelor aflate in carantinã; personalul din reteaua de medicinã legalã implicat în manipularea si efectuarea necropsiilor persoanelor decedate care au fost diagnosticate cu COVID-19.

Un bonus care se lasã asteptat

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, la începutul lunii aprilie, cã a cerut guvernului sã gãseascã solutii pentru ca medicii si personalul medical care lucreazã cu pacientii infectati cu coronavirus sã primeascã lunar un bonus consistent. „Am solicitat astãzi (n.r. 2 aprilie) Guvernului sã identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plãti un bonus lunar medicilor si personalului medical care lucreazã cu pacienti COVID. Si vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lunã. Cred cã o sumã de 500 de euro pe lunã pentru medicii si personalul medical care lucreazã cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni cã în foarte putin timp vor veni cu solutii foarte concrete”, a spus Iohannis, luna trecutã, într-o sedintã cu administratia. Personalul medical care trebuie sã primeascã stimulentul financiar urmeazã sã fie identificat de conducerea unitãtii sanitare si trecut pe o listã care trebuie înaintatã la centru. In ultimele zile, mai multe cadre medicale din tarã s-au plâns de întârzierea acestui bonus financiar si chiar au amenintat cu proteste de stradã. Autoritãtile dau asigurãri cã plata stimulentului de risc de 2.500 lei brut/lunã, se va face si va fi finantatã din Programul Operational Capital Uman.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.