Studiul a fost realizat luând în considerare patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Desigur, ceaiul a fost scos din plic înainte ca cercetătorii să facă testele necesare.
Prin comparație cu alte băuturi sau alte mâncaruri, ceaiul la pliculeț împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, anunță CNN. Cercetătorii nu au spus oficial care ar fi efectle acestui număr imens de particule pe care îl înghițim cu fiecare cană de ceai la pliculeț, însă conform mai multor medici în timp acestea ar putea provoca un adevărat haos în sistemul nostru digestiv și ar putea genera boli de colon.
Numărul de particule de microplastic este atât de mare din cauza faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai. Un alt studiu a arătat că un om ingerează 5 grame de plastic într-o singură săptămână, motiv pentru care pe mapanond au crescut numărul afecțiunilor digestive. …https://evz.ro/alerta-maxima-nu-mai-beti-acest-tip-de-ceai-din-comert-boala-grava-de-care-va-puteti-imbolnavi-fara-sa-va-dati-seama.html