|

Apelul disperat al unei tinere din Vaslui: “ajutati-mã sã îmi salvez tatãl de la moarte!”

RUGÃ… O tânãrã din Vaslui lanseazã un apel umanitar cãtre cei care ar putea sã o ajute sã-si salveze tatãl de la moarte. Pãrintele sãu a fost diagnosticat anul trecut cu cirozã, boala ficatului, dar si cu o tumorã de 22 cm lungime si 5 cm lãtime pe vena cavã inferioarã. Starea sa se agraveazã pe zi ce trece si singura sa salvare rãmâne o interventie chirurgicalã de extirpare a tumorii renale. Operatia urmeazã sã aibã loc mâine, 15 ianuarie, la Spitalul Monza din Bucuresti, însã implicã costuri foarte mari, de peste 57.000 lei, pe care familia nu poate sã le suporte în totalitate.

“Dragi prieteni, ajutati-mã sã îmi salvez tatãl de la moarte!”, asa îsi începe apelul Georgiana, o tânãrã din Vaslui. De-a lungul timpului a fost alãturi de oamenii aflati în nevoie, însã acum are nevoie ea însãsi de sprijin pentru a-si salva tatãl: “Stiu cã altãdatã fãceam chete împreunã pentru petreceri, donatii pentru copiii singuri din Vaslui, dar acum îmi pun ultima sperantã pentru o viatã. În toamna anului 2019, a fost diagnosticat cu cirozã, organismul lui nerãspunzând la niciun tratament. Apoi, în câteva luni, toate organele de tesuturi moi au început sã cedeze. În prezent este în stare criticã la Spitalul Clinic “Sf. Spiridon”, sectia Cardiologie, terapie intensivã din Iasi, unde este tinut în viatã cu ajutorul aparatelor. În urmã cu o sãptãmânã s-a descoperit cã, de fapt, era o tumorã de 22 cm lungime si 5 cm lãtime pe vena cavã inferioarã ce i-a afectat o parte din inimã, rinichiul stâng, vena cavã, toate fiind si pe fond cirotic. Incidenta bolii este de 13 cazuri la nivel european în ultimii 7 ani”, a povestit Georgiana.

“Îndrãznesc sã mã adresez vouã, solicitându-vã ajutorul în mãsura în care este posibil”

De asemenea, tânãra a explicat si motivele pentru care operatia de care tatãl sãu are nevoie va fi realizatã la un spital privat: “Din cauza deteriorãrii rapide a stãrii lui sãnãtate, interventia chirurgicalã de extirpare a tumorii renale cu invazie cavã si atriu drept va fi efectuatã pe data de 15.01.2020, de cãtre dr. Cãlin Popa/Dr. Cristian Surcel de la Spitalul Monza din Bucuresti, fiind singurii care au acceptat sã intervinã în acest caz declarat inoperabil de cãtre medicii de la Iasi, Arad si de la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Costurile estimative pentru operatie încep de la 57000 lei – 100.000 lei, urmând apoi o perioadã lungã de recuperare extrem de costisitoare, motiv pentru care îndrãznesc sã mã adresez vouã, solicitându-vã ajutorul în mãsura în care este posibil. Donatiile pot fi fãcute în urmãtorul cont deschis la BCR, pe numele Ene Georgiana Simona: lei – RO26 RNCB 0070 0627 8255 0001. Pentru donatii în euro, contul RO78INGB0000999909950252, deschis la ING Banck Bucuresti, pe numele Ene Georgiana Elan, cod SWIFT: INGBROBU”.