|

Aplauze la sedinta de CL Husi: “vã multumesc cã ati fost linistiti” | VIDEO

INEDIT… Primarul Ciupilan i-a convocat la Primãrie pe alesii locali chiar în Sãptãmâna Patimilor, si bine a fãcut, a spus chiar el, în finalul întrunirii. “Vã multumesc cã ati fost linistiti la sedintã”, le-a transmis Ciupilan consilierilor, privind mai mult spre coltul liberalilor, care, de data aceasta, nu l-au mai enervat ca altãdatã. Desi sedinta a fost cu multe subiecte pe ordinea de zi, votarea a mers repejor, întrucât presedintele Cristinel Popa a condus discutiile cu tact, iar interpelãrile au fost mai putine. Cãtãlina Popa de la PNL a fost cea care a cerut câteva lãmuriri, însã discutiile nu s-au mai tensionat ca altãdatã. Un moment rarisim a încheiat, totusi, sedinta ordinarã a lunii aprilie. Concret, primarul Ciupilan a vrut sã o anunte într-un mod cu totul special pe Cãtãlina Popa, cã în ciuda unui mesaj critic, pe care l-a postat pe Facebook la adresa sa, în privinta neseriozitãtii proiectului de modernizare a cinematografului “Dacia”, iatã cã dânsul detine dovada cã proiectul în cauzã a primit aviz de la Compania Nationalã de Investitii.

“Mã urmãriti?”, s-a asigurat primarul Ciupilan, hotãrât sã facã marele anunt, într-un mod cât se poate de serios. “Sigur cã da”, au rãspuns consilierii. “Mã acuza lumea pe Facebook cã nu stiu ce fac, cã eram beat, nu stiu pe unde, dar eu tocmai eram la o sedintã CTE si as vrea sã îi dau doamnei Popa, care spunea prin sedintele anterioare cã nu vede solicitarea CNI-ului, trecerea din faza CTE a proiectului “Modernizare cinematograf Husi”. Sã stie cã am primit aviz favorabil”, a spus primarul Ciupilan, ridicându-se în mod neasteptat de pe scaun si îndreptându-se, cu hârtiile în mânã, pentru a i le duce personal Cãtãlinei Popa, opozanta sa cea mai apringã. Amuzatã de neasteptata galanterie a primarului, consiliera Popa a spus: “Da, chiar vreau sã vãd si eu”, a reactionat liberala. “Pãi, luati-le, doamnã, ca sã stiti cã asta fac”, a replicat Ciupilan. În acel moment, brusc, unul dintre consilieri a strigat un sonor “Bravo, dom’ primar”, începând sã batã energic din palme. Ceilalti social-democrati au subscris gestului, altfel cã primarul Ciupilan a ocolit sala de sedinte, în aplauze entuziaste. Cãtãlina Popa însã nu a rezonat cu încântarea colegilor din PSD, mândri de reusita primarului, motiv pentru care a exclamat, cu un ton nemultumit: “12 a patra! Deci, n-are nicio legãturã”, a zis aceasta, dupã ce si-a aruncat ochii pe foile primite.

“Ba are, doamnã, cã e exact materialul dumneavoastrã de pe Facebook, în ziua de 12, care circula asa, frumos, cu cinematograful nu stiu cum, iar cei din CTE mã întreabã: bãi, dar tu esti din Husi, cã ia uite ce scrie aici”, a reactionat Ciupilan. Se referea la o postare din mediul virtual al consilierei Cãtãlina Popa, în care aceasta punea la îndoialã demersurile Primãriei pentru obtinerea de fonduri, în vederea reabilitãrii cinematografului “Dacia”.

“Vã multumesc cã ati fost linistiti la sedintã”

“Eu nu vreau decât sã vã spun asa, cã suntem în Sãptãmâna Mare, vã multumesc cã ati fost linistiti la sedintã. Probabil cã Dumnezeu ne-a luminat pe toti si vã doresc un Paste Fericit celor care urmeazã sã sãrbãtoriti Pastele, iar celor care sunteti catolici, Hristos a Înviat”, a fost mesajul primarului, în finalul întrunirii.