|

Cel mai bun câștigã”, un concurs cât toate olimpiadele | FOTO

CEI MAI BUNI… Ciuc Tiberiu si Lupu Gabriel sunt câstigãtorii Concursului de culturã generalã “Cel mai bun câstigã”, desfãsurat marti seara (n.r. 14 mai), la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”. Acestia au reprezentat cu cinste Liceul “Emil Racovitã” Vaslui, clasându-se, dupã o probã de baraj, pe primul loc, cu cel mai mare punctaj. Pe locul II, s-au clasat elevii care au reprezentat Liceul “Mihail Kogãlniceanu” – Dediu Remus Valentin (clasa a XII-a E) si Robert Rãscanu (clasa a X-a A), iar pe III, cei de la Liceul cu Program Sportiv – Butnariuc Isabela (clasa a XII-a H) si Bejenaru Maria (clasa a XI-a D).

Cele trei perechi de elevi au primit întrebãri de culturã generalã din sapte domenii: limba si literatura românã, istorie, geografie, stiinte naturale, artã, religie si sport. În total, trei reprize cu câte douã întrebãri din toate aceste domenii. La finalul competitiei, Asociatia Cultural-Umanitarã “Sophya” le-a oferit participantilor si câte un premiu financiar : locul I – 300 lei, locul II – 200 lei, locul III – 100 lei. De asemenea, si douã momente artistice prezentate între reprizele cu întrebãri de culturã generalã au fost premiate cu câte 50 lei.

“Stã în puterea noastrã sã ne implicãm si sã nu îngropãm talentul”

Concursul a fost organizat de Asociatia Cultural-Umanitarã “Sophya”, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Din juriu au fãcut parte profesorii Nicolae Ionescu (presedintele juriului), Alina Baciu, Petricã Asmarandei, Daniela Ciulei, Irina Matcasu, Horia Popovici si Luminita Vîrlan. Profesorii care i-au însotit pe elevii participanti în concurs au fost Florin Racovitã (LMK), Gina Radu (LPS) si Ciprian Râsescu (LER). “A fost o întrecere palpitantã, demnã de o finalã a unui concurs de culturã generalã, cu mult suspans si emotii. Indiferent de rezultatele obtinute, pentru noi, toti sunt câstigãtori. Ne dorim ca la anul sã modificãm regulamentul concursului pentru a veni mai mult în ajutorul elevilor. De asemenea, ne dorim sã participe mai multe scoli, pentru a le oferi elevilor ocazia de a-si arãta nivelul de cunostinte. Stã în puterea noastrã sã ne implicãm, sã-i promovãm si sã nu îngropãm talentul”, a declarat Gabi Vrânceanu, presedintele Asociatiei Cultural-Umanitare “Sophia”.