|

Deputatul Olteanu atrage atentia aliatilor din PSD: „Este nevoie de fonduri pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene”

Daniel Olteanu

ÎNCREZÃTOR… Cu gândul la alegerile prezidentiale din noiembrie, atunci când ALDE îsi va juca propria carte pentru Cotroceni, prin prezenta lui Cãlin Popescu Tãriceanu pe lista candidatilor la functia de presedinte al României, deputatul Daniel Olteanu, liderul democrat-liberalilor de la Vaslui, spune cã o bunã implicare a tuturor membrilor si alesilor locali poate aduce rezultatele asteptate. În unele comune din judet, ALDE nu doar cã „s-a remarcat ca o optiune de viitor, ba chiar si-a consolidat pozitia în ierarhia localã”, spune parlamentarul. Acesta atrage atentia asupra unor riscuri majore pentru România, prin alocãri insuficiente în anumite domenii, asa cum s-a întâmplat la recenta rectificare bugetarã. În acest caz, sunt mai multe riscuri la nivel national, printre care depãsirea deficitului bugetar estimat si cresterea sub potential a nivelului de trai.

Deputatul Olteanu este încrezãtor cã exemplele pozitive ale primarilor si presedintilor de organizatii locale care au tratat momentul 26 mai cu toatã seriozitatea si responsabilitatea vor reprezenta un impuls pentru ceilalti membri la scrutinele din noiembrie, pentru alegerea sefului statului. „Cred cã alegerile prezidentiale din acest an reprezintã cel mai bun prilej pentru noi, sã dovedim cã avem fortã sã construim în cât mai multe comunitãti din judet si cã meritãm un loc care sã ne permitã sã punem în aplicare proiectele pe care le propunem. Stiu cã nu putem vorbi de o retetã a succesului universal valabilã si cã fiecare comunitate are specificul si particularitãtile ei, însã le reamintesc colegilor cã împreunã putem gãsi cele mai bune solutii. Cu o conditie: sã fie de bunã-credintã, sã-si doreascã un rezultat excelent si sã munceascã pentru el”, mai spune deputatul Olteanu. Presedintele ALDE Vaslui a avut si un comentariu referitor la proiectul primei rectificãri bugetare, care a fost discutat în sedintã de Guvern si cu care ALDE nu este de acord. „Atât eu, cât si colegii mei din ALDE, am solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investitiilor în derulare. Cel putin în cazul meu, sunt de notorietate interpelãrile punctuale pe care le-am fãcut, de-a lungul timpului, pentru alocarea de fonduri cãtre obiective subfinantate din Moldova. Acum e vorba, în primul rând, despre proiectele mari de infrastructurã (autostrãzi si cãi ferate), dar si de investitiile la nivel local. Nu suntem si nu putem fi vreodatã de acord cu tãierea alocãrilor bugetare de la ministere vitale, cum sunt Transporturile, Sãnãtatea, Educatia! Pe de altã parte, e nevoie – si am atras atentia nu o datã! – sã se asigure resurse pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene. Partenerii nostri de Coalitie cunosc foarte bine punctul de vedere ALDE pe aceastã temã, sper ca urmãtoarele runde de discutii sã se finalizeze cu un proiect de rectificare în acord cu solicitãrile pe care le-am fãcut. Aceleasi asteptãri pozitive le au si primarii nostri în ceea ce priveste rectificarea bugetarã la nivel de judet”, sustine Olteanu.