|

Dezvãluiri de dincolo de moarte ale politistului de la Vetrisoaia

Rãsturnare de situatie

DETALII SOCANTE… Expertiza care dovedeste cine se afla la volanul masinii în care au murit seful de post de la Vetrisoaia, Marius Dan Niticã, împreunã cu prietenul sãu, Ionut Mazdrag, a ajuns în posesia anchetatorilor! Aceasta vine sã rãstoarne toate ipotezele vehiculate pânã acum. Desi multi au crezut cã la volan se afla politistul Niticã, iatã cã expertiza aratã cã masina era condusã, de fapt, de Rãzvan Hortolomei, supravietuitorul cumplitului accident. Hortolomei a negat atunci cã el ar fi fost soferul, spunând cã, la momentul tragediei, ar fi dormit pe bancheta din spate, însã probele ADN aratã, indubitabil, cã el conducea vehiculul. De la aflarea acestei vesti, mama politistului Marius Dan Niticã a ajuns de nerecunoscut: plânge întruna si bate insistent la usile anchetatorilor. Aceasta spune cã nici dupã 10 luni de zile, ancheta nu se apropie de final. Rodica Niticã declarã cã revolta sa vine, în principal, din faptul cã Rãzvan Hortolomei a mintit si a vrut sã dea vina pe cei doi morti. “Mã tem cã acest caz se va musamaliza. Dacã se va întâmpla una ca asta, eu îmi fac dreptate cu mâna mea”, amenintã mama politistului, plângând fãrã oprire.

Tânãrul de 19 ani, care a supravietuit în urma accidentului de la Vetrisoaia a fost cel care si-a condus tovarãsii spre moarte. Expertiza ADN, spun apropiatii politistului Niticã, aratã cã la volan se afla Rãzvan Hortolomei. În dreapta sa era Ionut Mazdrag, iar pe bancheta din spate se afla politistul Niticã. Hortolomei a declarat, pe patul de Spital, la câteva ore dupã ce au fost descoperiti în râpa mortii de la Vetrisoaia, cã nu el a condus, întrucât dormea, pe bancheta din spate. Iatã cã expertii îl contrazic. Analizele mai aratã cã Rãzvan Hortolomei nu era bãut în momentul producerii accidentului. Dupã elucidarea acestui aspect important, privind soferul masinii, mai sunt, totusi, multe elemente de stabilit în cadrul anchetei. Unul dintre ele ar viza expertiza masinii, care sã arate exact conditiile si cauzele care au dus la producerea tragediei. Dupã ce s-a stabilit cã Hortolomei a fost la volan, acesta a devenit în dosar din martor, suspect.

Mama lui Niticã: “De ce a mintit acest om?”

În urma celor doi morti, politistul Niticã (29 de ani) si Ionut Mazdrag (28 de ani), familiile încã nu si-au revenit. Mama sefului de post de la Vetrisoaia, Rodica Niticã, a avut nevoie de medici pentru a face fatã acestei drame, iar faptul cã, în opinia ei, ancheta bate pasul pe loc, îi macinã sufletul în fiecare zi. De când a aflat cã Hortolomei, tânãrul care a supravietuit, era la volan si se face responsabil de accident, suferinta a devenit si mai mare. “De ce a mintit acest om? A vrut sã facã pe toatã lumea sã creadã cã altcineva a fost la volan, ca sã scape el. Dar nu poate sã scape. Eu nu îl iert. Dacã era treaz si a condus, de ce a omorât copii nevinovati? Eu nu mai sunt om de când bãiatul meu e în pãmânt. Marius a fost inima mea! Stiind cã a omorât doi oameni, oare cum poate dormi? Se laudã cã nu va pãti nimic, dar vã spun cu toatã inima, dacã nu se face dreptate, eu, cu mâna mea, îmi voi face dreptate”, spune, printre lacrimi amare, mama politistului Niticã.

Procurorul a dat asigurãri mamei cã ancheta este una corectã

Rodica Niticã, 57 de ani, sustine cã a mers de mai multe ori la anchetatori si a cerut ca cercetãrile sã se facã mult mai repede. A primit asigurãri din partea procurorului de caz cã “nu se va musamaliza nimic, ci se va face dreptate”, însã are îndoieli. “Masina cu care s-a produs accidentul este si acum în garajul Politiei, iar telefoanele lor sunt si ele retinute. Din câte am aflat, nu s-a cerut la timp desfãsurãtorul convorbirilor, înregistrãrile, si acestea, dupã 10- luni, nici nu mai existã”, a mai spus Rodica Niticã.

Un alt prieten al tinerilor a ajutat la aflarea adevãrului

“Oare îsi dã cineva seama cât de cumplit este sã stii cã copilul tãu este sub pãmânt?”, nu conteneste cu întrebãrile dureroase, mama politistului. Aceasta sustine cã din dosar a reiesit faptul cã un al patrulea tovarãs cu care cei trei – Niticã, Mazdrag si Hortolomei, fuseserã la pescuit, a ajutat mult la stabilirea adevãrului. Bãiatul coborâse în Vetrisoaia, la întoarcerea de la pescuit, si în declaratia sa a spus exact cine era în masinã, cine conducea si cum se prezenta situatia. Tot el ar fi descris si faptul cã Hortolomei se grãbea spre Husi, din cauzã cã mama sa l-ar fi sunat, cerându-i sã vinã mai repede acasã, cãci o rudã însãrcinatã trebuie dusã la Spital. Acesta ar fi motivul pentru ca Rãzvan Hortolomei se grãbea sã ajungã la Husi, cu mare vitezã. Pe fondul lipsei de experientã la volan, tânãrul de numai 19 ani a scãpat într-o curbã, controlul asupra volanului si astfel au pierit cei doi tovarãsi ai sãi, iar el a suferit rãni îngrozitoare. Au fost descoperiti toti trei la circa 16 ore distantã de la producerea accidentului. Niticã si Mazdrag erau morti, iar Hortolomei agoniza de durere si din cauza sângelui pierdut. A scãpat cu viatã, însã. Dacã va fi gãsit responsabil, ar putea fi trimis în judecatã pentru ucidere din culpã.