|

Elev de 14 ani bătut de un coleg, care și-a chemat „gașca” din Podeni să-l altoiască!

ULTIMA ORA: Ieri după amiază, în jurul orelor 16.00, un elev de 14 ani a fost bătut de mai mai mulți tineri, printre care și un coleg de școală, de 13 ani.  S-a întâmplat  pe trotuarul din fața Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” din Bârlad. Polițiștii, anunțați de părinții elevului  bătut au chemat poliția, care a deschis dosar penal agresorilor.
Totul a început de la o ceartă pe terenul de fotbal al școlii, între elevul din clasa a VIII-a (cel de 14 ani) și un elev de 13 ani, din clasa a VII-a. Acesta din urmă l-a amenințat pe colegul mai mare că își va chema „băieții de cartier” și îl va „aranja”. Și s-a ținut de „promisiune”. Și-a sunat niște prieteni din cartierul Podeni, care l-au așteptat  pe elevul din clasa a VIII-a la ieșirea de la ore, în fața porții. După ce acesta a ieșit s-au dus la el și l-au luat la bătaie. Din câte spun martorii, victima s-a ales cu câțiva pumni în față. Copilul a plecat acasă, unde a relatat prinților că a fost amenințat, așteptat în fața școlii și bătut de „gașca” condusă de elevul de 13 ani. Părinții au sunat imediat la 112,  iar  polițiștii au intrat pe „fir”, mai ales că elevul  bătut se spune că ar fi fiul unui polițist. „~n cauză s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de lovire și alte violențe”, a menționat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Printre tinerii  care s-au „unit”  și au bătut elevul de 14 ani se numără și Tibi M., un elev la Colegiul Tehnic „A.I.Cuza” din Bârlad, care ar fi fost și cel mai agresiv. Acesta, împreună cu elevul școlii „Vasile Pârvan” (fostă Școală nr.2) din localitate, sunt cercetați pentru infracțiunea comisă.
Conducerea școlii a precizat că incidentul a fost în afara instituției, dar nu rămâne indiferentă la fapta elevului de 13 ani, care este un elev problemă, având multe abateri agresive la activ. „Luni dimineață, pe 20 mai, vom chema elevul cu părinții la școală, iar acesta va avea nota scăzută la purtare, dacă se confirmă toate detaliile. Vom lua măsuri serioase, pentru a evita asemenea incidente regretabile”, a precizat Daniel Ștefănică, directrorul Școlii Gimnaziale Vasile Pârvan”.