|

OPEN CAMP: Vineri – film, artã si muzicã urbanã

FESTIVAL… Vasluienii pasionati de artã stradalã sunt invitati, astãzi, de la ora 15:00, la o întâlnire cu ERPS, unul dintre primii grefferi din tarã. Vor participa la un atelier de graffiti si revitalizare urbanã, iar pe lângã informatiile si sfaturile pe care le vor primi de la ERPS, acestia vor da si culoare Halei Apisrom. Seara, se vor muta în Pãdurea Paiu, acolo unde va începe seria concertelor în aer liber. Vor urca pe scenã, începând cu ora 19:00, Warm UP DJ Socez, Silent Strike& Dan Basu, Specii, Subcarpati, Gojira&Planet H. Tot în aceastã searã va rula în Teatrul de Varã si ultimul film din cadrul festivalului – „Un pas în urma serafimilor”. Unul dintre personajele acestuia Aid Akil, interpretat de actorul Ali Amir, soseste la Vaslui, unde va sta de vorbã cu oamenii, va rãspunde la întrebãri si le va povesti întâmplãri din culisele filmului.

„Un pas în urma serafimilor” este lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu si se bazeazã pe o poveste realã. În ciuda asteptãrilor lui Gabriel, interpretat de Stefan Iancu, scoala esueazã în misiunea de a insufla tinerilor principiile moralitãtii Si dogmele crestine. Prins într-un sistem corupt, Gabriel se adapteazã acestui joc, în care profesorii si elevii gresesc deopotrivã. Împreunã cu alti colegi, este considerat elev-problemã. Abuzul, coruptia si manipularea devin realitatea cu care acesta se confruntã pentru a rezista în seminarul teologic.

Cine e Ali Amir?

„M-am nãscut în Bucuresti, pe 24 ianuarie 1996. Am intrat la facultatea de arte Ruskin University din Londra, dar nu am putut termina studiile din cauza unor probleme personale. A trebuit sã mã întorc în tarã si în prezent sunt în probe pentru admiterea la o facultate de arte din Bucuresti. În Londra, am studiat regie si scenaristicã de film, ceea ce vreau sã urmez si aici. Am fãcut o pasiune pentru regie încã de mic, mi-am dorit tare mult sã scriu un lungmetraj si sã îl pun pe marile ecrane. Am fãcut cunostintã cu actoria cam pe la zece ani, atunci când tatãl meu m-a dus la Buftea pentru un casting, eu nestiind cu ce se mãnâncã aceastã meserie, doar am citit, firesc, la prima vedere textul si producãtoarea a fost foarte încântatã. Am dat casting pentru „Inimã de tigan” în regia lui Iura Luncasu, pe atunci producãtoare fiind Ruxandra Ion, cãreia îi multumesc pe aceastã cale pentru sansa pe care mi-a oferit-o. În continuare am avut o colaborare destul de lungã cu Media Pro, interpretând roluri în serialele „Regina”, „Aniela”, „Iubire si Onoare” si „Las Fierbinti” (rol episodic). De-a lungul acestor ani am vãzut cât de frumoasã este meseria de actor si cã te poti transforma în orice vrei tu, de la cersetor pânã la sfânt”, spune Ali Amir.