|

UPDATE:Barladul a ramas fara curent electric din cauza unui stalp de inalta tensiune doborat de zapada (foto, video)

UPDATE: Bârladul este paralizat: nu are curent electric în acest moment, nu are apă potabilă la robinete și nici internet sau telefonie! Comandamentul pentru Situații de Urgență, coordonat de promarul Dumitri Boroș și viceprimarul Roxana Miron, este reunite la sediul Primăriei, de unde sunt coordonate cele 8 echipe de intervenție din teren. La Spital, spun autoritățile, este situația cea mai grea. In lipsa curentului electric generatoarele au intrat în funcțiune, dare le asigura iluminatul și mai puțin necesarul pentru intervențiile medicale vitale din instituție. Se acționează pentru remedierea tuturor defecțiunilor porovocate de vreme, au dat asigurări autoritățile.

Oameni afectați din cauza viscolului și drumuri naționale blocate

JALE Drumul European 581 este sub nămeți! Intervenția autorităților este zădărnicită de condițiile meteo extreme de dificile. Cantiatea uriașă de zăpadă, spulberată de vânt, aproape că a blocat circulația pe Drumul European 581. Atât în zona Crasna, pe raza comunei Oltenești, cât și la intrarea în Huși și pe segmentul Huși – Albița sunt vehicule blocate în nămeți. Este vorba despre autocare, autotusirme, dar și mașini de mare tonaj. Sunt persoane în mașinile înzăpezite, iar autoritățile încearcă să ajungă la fiecare dintre ele, pentru ca acestea să fie în siguranță.

UPDATE: Probleme mari cauzate de vreme sunt înregistrate în municipiul Bârlad! Curentul electric a fost întrerupt în aproape toate zonele urbei și, de asemenea, nu mai funcționează nici multe dintre rețelele de telefonie mobilă și internet. Spitalul Bârlad se confruntă cu probleme din cauza întreruperii curentului electric.

UPDATE: In localitatea Iana, un bărbat dependent de aparatul care îi asigură oxigenul este ajutat de autorități cu un generator și combustibil, după ce localitatea a rămas fără curent electric.

UPDATE: Intrarea în Bârlad este blocată. Doi stâlpi de înaltă tensiune s-au rupt. Cozile formate din mașinile din trafic, ce așteaptă ca echipele să intervină, sunt de câțiva kilometri.

UPDATE: In cazul femeii de la Rafaila, pe care reprezentații Primăriei au mers să o aducă la mașina Ambulanței, lucrurile s-au complicat! Mașina instituției s-a împotmolit, ISU trimițând o șenilată care va prelua, totodată, și un bătrân bolnav de cancer, aflat acum în Gara Rafaila.

La Sârbi ciculația este blocată, zeci de TIR-uri sunt parcate pe ambele sensuri. Un TIR de la Fan Curier s-a întors pe șosea, blocând traficul (foto).

ISU Vaslui intervine în aceste momente pentru ajutarea unor persoane. Din cauza vremnii vitrege, un bărbat care lucra zilier la Mănăstirea Bujoreni a rătăcit prin câmp astă-noapte, fiind găsit în această dimineață de ISU. Omul a vrut să plece cu o căruță, acasă, în localitatea Horga (aflată la limita dintre Zorleni și Epureni). Starea sa este relative bună, spun reprezentații ISU. De asemenea, o femeie de 38 de ani, cu probleme medicale, a fost adusă de către reprezentații Primăriei Rafaila la mașina Ambulanței, care nu a putut ajunge, din cauza zăpezii, la locuința femeii, au comunicat reprezentații ISU Vaslui. De asemenea, reprezentații Prefecturii susțin că mai multe drumuri naționale sunt blocate. Este vorba despre DN 2F, Vladia – Ivănești, 11 A – Bârlad –Podul Turcului, 26 Murgeni – Blăgeși și DN24A, Murgeni – Fălciu.


ULTIMA ORA: Copaci rupți, stâlpi de electricitate doborâți de viscol și străzi blocate, la Huși și Bârlad!


EFECTE Căderile masive de zapadă din cursul nopții au făcut ca în municipiul Huși, mai multe drumuri din centru să fie blocate de crengile rupte de viscol, dar și din cauza greutății zăpezii. In această dimineață, drumarii au acționat pe strada “Mihail Kogălniceanu”, unde, coroana unui copac din curtea unuia din liceele din zonă, a blocat traficul. La fel, pe strada “General Teleman”, în zona Administrației Financiare, crengile rupte au ajuns pe partea carosabilă, îngreunând traficul. Aceeași situație s-a semnalat și în zona parcului “Rodina”, unde coroanele copacilor bătrâni au cedat sub povara ninsorii. Au fost avariate ușor și câteva autoturisme parcate în zonă.

Stâlp de înaltă tensiune rupt de viscol la Simila și mașini avariate la Bârlad!

La Bârlad, începând de aseară, din cauza ninsorii puternice, dar și a unui fenomen ciudat, manifestat prin fulgere și tunete, simultan cu căderile de zăpadă, echipele de intervenție au fost solicitate la multe intenții, cauzate de crengile rupte ale copacilor. Asemenea intervenții au fost în majoritatea zonelor din Bârlad, echipele ISU intervenind și la această oră pentru înlăturarea crengilor, de pe multe multe mașini avariate. Trebuie spus că în localitatea Simila, comuna Zorleni, un stâlp de înaltă tensiune a fost rupt, echipele intervenind pentru remedierea situației. Firele de inalta tensiune sunt cazute pe DE 581, Politia oprind traficul in acest moment pentru indepartarea oricarui pericol. Vom reveni cu amănunte.