|

Vasluienii au ales candidatul pe care îl vor vota pe 10 noiembrie: marele actor Mircea Diaconu, UN OM de bunã credintã!

I-A CONVINS PE VASLUIENI… Marele actor Mircea Diaconu, candidatul independent sustinut de ALDE, are toate sansele sã producã marea surprizã la alegerile prezidentiale. Din toate colturile judetului Vaslui, tot mai multi alegãtori spun cã vor vota pozitia a 10-a pe buletinul de vot, locul în care îl gãsesc pe Diaconu. De ce este atât de iubit de vasluieni si de ce meritã votat? Sunt mai multe motive. În primul rând, încã de la depunerea semnãturilor la BEC, Mircea Diaconu s-a dovedit a fi un candidat nepartizan si echilibrat când a spus cã “Un presedinte nu e de stânga sau de dreapta, un presedinte e al tuturor românilor, de la stânga la dreapta si al oricui”. În plus, el s-a declarat împotriva sintagmei “sef al statului”, pe care o considerã neconstitutionalã si crede cã este important ca Presedintele sã îsi înteleagã rolul în stat. La întâlnirile cu alegãtorii din judet, marele actor a vorbit despre ceea ce-si doreste pentru România: o tarã în care fiecare român sã aibã parte de un trai decent, reducerea decalajelor economice dintre regiunile tãrii, educatia sã fie prioritatea nationalã, dezvoltarea infrastructurii, punerea sistemului de sãnãtate pe picioare si reunirea tuturor românilor în jurul mândriei fatã de tarã. Convingerea sa este cã România are un potential urias, cã fiecare român poate sã se dezvolte asa cum îsi doreste în tara lui si cã cel care poate da semnalul unei schimbãri autentice este Presedintele.

Vasluienii îl vor vota pe Mircea Diaconu, pe 10 noiembrie, pentru gândurile sale simple si atât de frumoase, legate de ceea ce înseamnã România, grija pentru români si schimbarea care trebuie sã vinã din interior. „Tinta mea nu este sã ajung presedinte, tinta mea este sã mã fac înteles, sã explic, sã conving. Dacã voi convinge, dacã voi gãsi cuvintele potrivite, a ajunge presedinte este o consecintã, nu o tintã. De fapt, tinta mea este sã mã fac înteles, dacã o sã mã fac înteles pe deplin sau o sã simt cã a meritat tot efortul si chinul ãsta, ca oamenii sã priceapã cã în tot demersul numit prezidentiale si în practicarea acestei functii de 30 de ani s-a gresit, este gresitã profund si neconstitutionalã, e alt culoar, e altã potecã ce rãmâne neumblatã, nesãditã, neplivitã, neîngrijitã, e cu totul alta. Asta încerc. Dacã nu voi fi presedinte, dar oamenii mã vor întelege, voi fi foarte multumit si foarte împãcat. Dacã voi fi si presedinte, voi fi si mai împãcat”, spune marele actor. De fapt, asta a fãcut în aceastã campanie electoralã: a explicat fiecãrui român ce-si doreste de la tara aceasta si ce vrea sã facã pentru locuitorii României. De aceea, meritã sã fie votat pe 10 noiembrie.

„Presedintele nu dicteazã, nu dã afarã, nu intrã în spatiul politic concret ca jucãtor politic, ci dimpotrivã, presedintele este mediator si, citez din Constitutie, se consultã, colaboreazã, astea sunt verbele extrase de mine din activitatea presedintelui, conform Constitutiei. Nu cere demisii de guverne, nu dã afarã procurorii, nu numeste el prim-ministrul, în niciun caz, si nu dãrâmã el prim-ministrul, în niciun caz, nici mãcar nu are voie sã cearã demisia unui prim-ministru. Mecanismul care dãrâmã prim-ministrul si Guvernul este Parlamentul. Oferta de astãzi, de pe masa alegerilor, contine grupuri politice cu presedintii lor în frunte, pe o parte, si pe cealaltã parte, eu si încã vreo cîtiva. Eu totusi sunt mai bine plasat, se pare, decât ceilalti care au acelasi gen de discurs ca si mine, eu fiind independent. Si toatã lumea zice asa: presedintele este cel mai votat din România, el este conducãtorul, trebuie o republicã prezidentialã, sã schimbãm Constitutia. Gresit. Câtã vreme Constitutia este în vigoare si este, iar presedintele, conform Constitutiei, este chemat sã vegheze asupra aplicãrii si respectãrii Constitutiei, ultimul de pe lume care are dreptul sã spunã cã ea – Constitutia – este proastã este presedintele. Ori chiar ei o fac. Nu le ajunge”, constatã marele actor. La final de campanie, Mircea Diaconu vorbeste si despre Justitie, un subiect care a creat atâta vâlvã în societatea noastrã. Marele actor promite o reformã a justitiei, pentru ca românii sã poatã trãi în liniste si pentru a ne “dezvolta ca o societate normalã, cu o justitie dreaptã”. „Voi reforma Justitia. În sfârsit, vom putea trãi mai linistiti si ne vom putea dezvolta ca o societate normalã, cu o justitie dreaptã. Transformarea mediului politic actual dominant de promisiuni desarte si de corupti în functii de conducere va lua sfârsit. Fiecare cetãtean va avea sansa la dezvoltare personalã si profesionalã. Toate barierele care le pun piedici în prezent vor dispãrea”, promite candidatul independent, sustinut de ALDE.

(Material executat la comanda ALDE, prestator ziar Vremea Nouã, Cod mandatar financiar 31190010)