spot_imgspot_img
10.1 C
Vaslui
09-mai-2024

2024 declarat “Anul pastorației și îngrijirii bolnavilor”! Asociația Filantropia Ortodoxă Huși, implicată în ocrotirea bolnavilor fără sprijin, inclusiv prin servicii de asistență medicală

- Advertisement -

DECIZIE… Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarant anul 2024 în Patriarhia Română „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Hușilor. La nivelul Eparhiei, în ultimii 5 ani s-a desfășurat o intensă activitate filantropică și de ocrotire a bătrânilor și bolnavilor fără ajutor, Asociația “Filantropia Ortodoxă” Huși, reușind, între altele, să înființeze mai multe centre pentru bătrâni, unde acestora le este asigurată și asistența medicală.

De asemenea, Asociația Filantropia Ortodoxă, organizată sub egida Episcopiei Hușilor, a mai reușit un lucru extraordinar și anume, punerea la punct a unor servicii de transport medical și asistență medicală, în susținerea cărora au fost asigurate trei ambulanțe dotate corespunzător, disponibile permanent. Mai mult decât atât, de la 1 august 2023, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși a semnat un contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ceea ce, dincolo de decontarea unor servicii, validează, practic, activitățile derulate în acest sector de către Asociație.

“Având în vedere că viața și sănătatea omului sunt daruri ale lui Dumnezeu față de care Biserica își arată mereu grija și responsabilitatea, dedicarea anului 2024 unei atenții sporite către oamenii bolnavi sau afectați de dependențe (adicții, patimi) se va reflecta și în plan social‑filantropic și social‑medical în instituțiile medicale înființate și administrate de Biserică (cabinete medicale, centre de recuperare, spitale), dar și în instituțiile medicale de stat, prin cooperarea dintre preoți și medici sau psihologi”, se arată în comunicatul prezentat pe site-ul oficial al Episcopiei Hușilor, episcopiahusilor.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.